NASCAR Vallelunga: Dylan Derdaele ziet eerste podiumplaats in rook op gaan

Het was lang wachten maar dit weekend werd eindelijk het startschot gegeven voor de eerste manche van het nieuwe seizoen 2020 van de Nascar Whelen Euro Series. Alleen had Dylan Derdaele een heel ander einde van de eerste race in gedachte op Italiaanse bodem in Vallelunga.

Gisteren was het voor Derdaele nog wat wennen achter het stuur van zijn nieuwe bolide die gerund wordt door CAAL Racing, hij deelt trouwens de wagen #98 samen met Marc Goossens. Eerder deze morgen kon hij tijdens de kwalificatie zich niet verder plaatsen dan een 11de plek op de startgrid. Maar als we het over ‘Dylan Derdaele’ hebben weten ondertussen heel wat mensen dat hij bij de start meestal heel wat plaatsen goed weet te maken. En ook deze keer was het een canon start op z’n Derdaele’s, meteen wist hij heel wat plaatsen goed te maken en halfweg de eerste ronde lag hij reeds op de vierde positie. 

Maar in de beginfase van de wedstrijd kwam de safety car al vrij vroeg op het toneel te voorschijn. Wanneer de safety car na enkele ronden terug binnen kwam kon de strijd opnieuw losbarsten, het deelnemersveld was weer mooi bij elkaar gekomen door de SC-procedure en er werd opnieuw hevig strijd geleverd in de kopgroep. Halfweg de tweede ronde na de safety car komen twee wagens voor Derdaele in contact met elkaar net voorbij de cimimi 2 bocht op het korte rechte stuk dat volgt. De wagen voor Dylan wijkt door het contact met zijn voorganger af naar rechts en stuurt dan opnieuw links in, net op de plaats waar Dylan zich bevind op de ideale rijlijn, Derdaele probeert het ongeval nog te ontwijken maar tevergeefs. Zijn voorligger schuift volledig rechts de berm in en Derdaele komt met veel schade aan de rechtervoorkant terug de piste op. Hij kan op eigen kracht de pitlane bereiken maar er is teveel schade aan de wagen om de race nog verder te zetten. De mechaniekers van CAAL Racing zullen er alles aan doen om de wagen terug strijdvaardig te krijgen tegen 17:05u. 

Maar misschien is er ook wel een kleine positieve noot aan het hele verhaal. Bij de tweede race heeft Derdaele misschien wel een betere uitgangspositie omdat dezelfde banden van de eerste race opnieuw gebruikt dienen te worden, daar hij maar enkele ronden heeft mee kunnen draaien kan dit wel eens in zijn voordeel spelen. Ook in de tweede race zal Dylan vanop de 11de positie moeten starten, hij heeft niet de kans gekregen om nog een snelle rondetijd neer te zetten tijdens de rest van de wedstrijd zoals alle andere deelnemers.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!