NASCAR Vallelunga: Gianmarco Ercoli wint tweede race op zijn thuiscircuit

Gianmarco Ercoli passeerde polesitter Lasse Soerensen en reed van start tot finish naar de overwinning toe in de laatste wedstrijd van het EuroNASCAR PRO-kampioenschap in Vallelunga. Het was ook deze keer weer nagelbijten tot aan het einde van de NASCAR Whelen Euro Series-race, de Italiaan won ook de Tijey titanium ring voor de Fastest Driver Award.  

Er werd hevig gestreden in de voorste frontlijn van de race en de coureur van de # 54 CAAL Racing-auto kreeg de overwinning zeker niet zomaar in de schoot geworpen. Ercoli stond constant onder druk van Jacques Villeneuve en Lucas Lasserre, die de hele race fel streden om de tweede plaats. Maar Ercoli kon de druk weerstaan en maakte zelfs geen enkele fout gedurende alle 18 ronden. 

“Ik had een goede start en pakte de eerste plaats na de eerste bocht”, zei Ercoli, die ook bovenaan het klassement stond in het Junior Trophy-klassement. “Daarna was ik in staat om alle aanvallen af te weren en mijn tweede EuroNASCAR PRO-carrièreoverwinning te pakken. Ik maakte mijn debuut bij CAAL Racing in 2014 en het is gewoon fantastisch om de trofee voor het team in onze tweede race terug te pakken en om dit momentum in Zolder vast te houden.”

Lucas Lasserre

Jacques Villeneuve eindigde als tweede aan het einde van de intense strijd met Lasserre. De Canadees kon de Fransman in de laatste ronde nog passeren en scoorde zijn vierde carrièrepodium in EuroNASCAR PRO. Lasserre eindigde als derde (# 33 Tigha Mishumotors) gevolgd door Alon Day met zijn nieuwe Monster Energy Camaro met # 24, voor pole sitter Lasse Soerentsen.

Marc Goossens die eerder op de dag in race 1 moest opgeven door technische problemen met de servo, haalde in de tweede race alles uit zijn bolide om terug aansluiting te vinden bij het middenveld. Omdat de #98 Derdaele Ford Mustang bijgevolg al in de vierde ronde uitgeteld was kon Goossens geen snelle chrono neerzetten gedurende race 1. Bijgevolg diende hij de tweede race helemaal achteraan plaats te nemen op de 22ste gridpositie. Maar met een naam als “ THE GOOSE “ weet je dat hij een doorzetter is, vechtlust heeft als geen ander en zich uiteindelijk een weg terug vocht naar de 11de plaats.

De NASCAR Whelen Euro Series komt op 3 en 4 oktober weer in actie op Circuit Zolder in België. Het 3-daagse evenement boordevol actie wordt benadrukt door vier spannende NWES-races, allemaal live gestreamd op het NASCAR Whelen Euro Series Youtube-kanaal, de Facebook-pagina, het Twitch-profiel en op Motorsport.tv.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

ADAC GT Masters: Haupt Racing Team zet pole om in jubileumoverwinning

David Schumacher en Salman Owega van het Haupt Racing Team hebben op de Nürburgring hun tweede seizoensoverwinning behaald tijdens de 250e jubileumrace van de...

ADAC GT Masters: Pole voor Schumacher in jubileumrace

David Schumacher heeft de pole position veroverd voor de jubileumrace van de ADAC GT Masters op de Nürburgring. Tijdens de kwalificatie op zondag zette...

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...
error: Content is protected !!