NASCAR Vallelunga: “KLEINE DETAILS ZULLEN HET VERSCHIL MAKEN”

Dit weekend wordt in het Italiaanse Vallelunga eindelijk het seizoen 2020 van de NASCAR Whelen Euro Series op gang geschoten. Vicekampioen Stienes Longin staat er met zijn PK Carsport-bolide aan de start met één grote ambitie: één plaatsje beter doen dan in 2019.

Het heeft nogal wat voeten in de aarde gehad, maar dit weekend wordt het seizoen 2020 van de NASCAR Whelen Euro Series op gang getrokken. Na om de bekende redenen heel veel geduld te hebben geoefend is Stienes Longin helemaal klaar voor een nieuwe jaargang in wat voortaan de Pro-categorie wordt genoemd.

“Vorig jaar werden we tweede in de eindstand”, vertelt de Leuvenaar met een grijns op het gezicht. “Dan kan je voor dit seizoen eigenlijk maar één ambitie hebben: kampioen worden. In 2019 hebben we heel veel geleerd, heel wat ervaring opgedaan, en die willen we nu omzetten in resultaten. Kleine dingen die we kunnen verbeteren, details eigenlijk, maar die kunnen dit jaar het verschil maken.”

Binnen het PK Carsport-team krijgt Longin een nieuwe teamgenoot, in de vorm van meervoudig NWES-kampioen Alon Day. “Een positieve zaak”, beoordeelt Longin de komst van de Israëli. “Alon beschikt over heel wat ervaring, en door onze data te vergelijken, kunnen we allebei alleen maar beter presteren.”

Dat het door de verschuivingen in de kalender een ietwat vreemd seizoen wordt, deert Longin niet. “Wie kampioen wil worden, moet overal snel zijn”, stelt Longin zonder omwegen. “Tuurlijk had ik liever gezien dat Zolder ook dit jaar de finale meeting met dubbele punten zou zijn geweest, maar het is nu zo. Valencia (dat in december het decor is voor de seizoensfinale, red.) is ook een circuit dat me ligt. Dat baart me dus geen zorgen.”

Gisteren werkte Stienes al een ruime testsessie af op het circuit van Vallelunga, om zich terdege voor te bereiden op een Romeins weekend met een ietwat aparte timing. “Hier in Vallelunga worden de beide races in de Pro-categorie op zondag afgewerkt”, legt Longin uit. “Dat zorgt er allicht wel voor dat er tijdens de eerste race iets minder risico’s zullen worden genomen, want je wil ’s namiddags natuurlijk ook nog met een competitieve bolide aan de start kunnen staan. Nu, met het PK Carsport team achter me denk ik niet dat ik me zelfs in het geval van een incident zorgen moet maken.”

De kwalificaties voor de Pro (ex-Elite 1) categorie starten zondag om 9u50, met de start van de eerste race om 11u55. ’s Namiddags start de tweede confrontatie op het circuit van Vallelunga om 15u40. Beide races zijn live te volgen op het YouTube- kanaal van de NASCAR Whelen Euro Series.

Stienes Longin Press

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!