Nascar Vallelunga: Opnieuw one-man-show van Tobias Dauenhauer in Race 2

Tobias Dauenhauer won op dominante wijze race 1 en 2 in de EuroNASCAR 2 klasse op het Circuit van Vallelunga, hij was ongenaakbaar dit weekend en reed beide races van start tot finish aan de leiding. De Hendriks Motorsport-coureur verlaat Italië met 80 punten die hij overhoud aan zijn twee overwinning van zaterdag.

Bij de tweede race was de Duitser wederom goed weg van bij de start, meteen kon hij een groot gat slaan op Andre Castro en Alessandro Brigatti, aan het einde van de eerste ronde had hij bijna een voorsprong van 80 meter op zijn eerste achtervolgers uitgebouwd. Ronde na ronde wist Dauenhauer zijn voorsprong verder uit te bouwen en kwam uiteindelijk met 13 seconden voorsprong over de streep om zo zijn tweede race van het weekend te winnen.

“Het was een perfect weekend voor mij, vooral als rookie”, zei de coureur van de # 50 Hendriks Motorsport Ford Mustang. “Dankzij Hendriks Motorsport en RZ Oil Germany kan ik niet beschrijven wat ik nu voel. Ik ben gewoon sprakeloos. Nu kijk ik uit naar de volgende races op Circuit Zolder en natuurlijk willen we zo doorgaan.”

Alessandro Brigatti kon met zijn # 8 Feed Vict Racing Chevrolet Camaro door een perfecte inhaalbeweging langs de binnenkant Andre Castro passeren, zo veroverde hij meteen ook de tweede plaats op het podium. Castro kon zijn derde plaats niet verzilveren en moest de wagen aan de kant zetten met een mechanisch euvel. 

Allesandro Brigatti

Het werd uiteindelijk nog een mooi gevecht om de derde plaat tussen het trio Nicholas Risitano-Alex Ciompi-Dylan Derdaele in het eerste deel van de wedstrijd. Maar niet veel later moest Derdaele met de # 98 CAAL Racing Mustang het veld verlaten wegens problemen met oververhitting van de bodemplaat. Risitano hield het hoofd koel en kon de druk van Vittorio Ghirelli afwenden om zo zijn zijn eerste podium te scoren met zijn nieuwe team. Ghirelli eindigde als vierde voor Andreas Jochimsen die de top 5 compleet maakte.

Voor onze landgenoten was ook de tweede race geen groot succes, enkel Guillaume Dumarey (PK Carsport) kwam als negende over de lijn en bleef binnen de top 10, Dylan Derdaele moest tevreden zijn met plaats 16 en Simon Pilate eindigde op de 18e plaats.

Julia Landauer van PK Carsport kon de race niet uitrijden vanwege een spectaculair ongeval in bocht 8. Daarom ging de overwinning in de Legend Trophy en in de Lady Trophy deze keer naar Arianna Casoli die als 11e eindigde.

De races voor het EuroNASCAR 2-kampioenschap zitten er op, op zondag komen de EuroNASCAR PRO-coureurs in actie. Alle 3 de sessies worden live uitgezonden op het YouTube-kanaal, de Facebook-pagina en het Twitch-profiel van EuroNASCAR en op Motorsport.tv.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Eerste pole voor de Porsche 963

Porsche Penske Motorsport heeft zijn eerste pole-position veroverd in het FIA World Endurance Championship WEC in Qatar. In een spannende strijd op het Lusail...

DTM: ENGSTLER KLAAR VOOR ZIJN TWEEDE SEIZOEN MET LAMBORGHINI

Luca Engstler maakt zich op voor nog een spannend seizoen in het DTM-kampioenschap, ditmaal als vertegenwoordiger van het Lamborghini Liqui Moly-team. Samen met Lamborghini-fabriekscoureur...

De KA100 maakt kartingsport meer toegankelijk

De nieuwe categorie KA100, die zijn opwachting maakt in de IAME Series Benelux 2024, verdeeld in twee klassementen (KA100 148 en KA100 158 –...
error: Content is protected !!