NASCAR Vallelunga: Regerend NWES-kampioen Loris Hezemans wint de eerste wedstrijd van het seizoen

Regerend NWES-kampioen Loris Hezemans claimt de overwinning in de eerste EuroNASCAR PRO wedstrijd van het seizoen 2020. Achter het stuur van zijn #50 Hendriks Motorsport Ford Mustang versloeg de jonge Nederlander zijn rivaal Alon Day en Gianmarco Ercoli na een veeleisende en dramatische strijd op het Circuit van Vallelunga. Lang zag het er naar uit dat Jacques Villeneuve met zijn # 5 Feed Vict Racing-auto de zege zou binnen halen, maar wegens technische problemen was hij genoodzaakt zijn wagen te parkeren.

“Ik denk dat iedereen van die race heeft genoten, maar voor mij was het een van de zwaardere races om eerlijk te zijn”, zei Hezemans, die zijn zesde overwinning in zijn carrière boekte. “We worstelden echt met setup-problemen, maar misschien ligt het aan mij. De auto voelde erg los aan en ik denk dat we er voor ronde 2 een beetje aan zullen werken. Ik ben heel blij, maar ik moet zien wat er met Jacques is gebeurd, omdat hij deze race moest winnen. Ik denk niet dat ik het tempo had om hem in te halen, dus laten we proberen te verbeteren in ronde 2 en sterker terug te komen.”  

Het was Hezemans die meteen aan de leiding ging nadat hij eerder op de dag de pole had versierd. In ronde 5 was het Villeneuve die profiteerde van de inhaalpoging van Day op Hezemans om de leiding over te nemen.  Op amper 2 ronden van het einde krijgt de Canadees problemen met zijn # 5 Feed Vict Racing-auto waardoor  Hezemans opnieuw de leiding in handen krijgt.

Hezemans hield het hoofd koel en kon Day en Ercoli afhouden om de zwart-wit geblokte vlag vlak voor hen te pakken. Lucas Lasserre werd knap vierde na een spannende strijd met PK Carsport’s Stienes Longin en Hendriks Motorsport’s Daniel Rowbottom voor de laatste twee plaatsen in de top 5. 

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

SRO Motorsports Group en Pirelli verlengen de samenwerking

SRO Motorsports Group en Pirelli hebben een nieuwe vijfjarige overeenkomst aangekondigd die hun langdurige samenwerking verlengt tot en met het seizoen 2028. Volgens deze...

Comtoyou Racing vanaf 2024 met Aston Martin

De aankondiging kwam er zaterdagnamiddag op het Circuit de Barcelona-Catalunya, waar de voorlaatste wedstrijd van de Fanatec GT World Challenge Europe werd gehouden, tegelijk...

Hamofa Motorsport pakt in Oschersleben de titel in GTB

Oschersleben ligt achter de rug en het is nog even wachten tot de finale van het Belcar Endurance Championship. Een stand van zaken in...
error: Content is protected !!