NASCAR Vallelunga: Tobias Dauenhauer claimt allereerste wedstrijd van het seizoen 2020

Tobias Dauenhauer kon zich als debutant en NASCAR Whelen Euro Series-rookie geen betere start van het kampioenschap dromen. De Hendriks Motorsport-coureur stond voor de allereerste keer aan de start in de serie en kon meteen zijn eerste overwinning pakken op het Circuit van Vallelunga. Hij claimt niet alleen de overwinning tijdens de openingsmanche van het seizoen 2020, hij is ook meteen de eerste Duitse coureur die een race wint in de officiële Europese NASCAR-serie.

“Ik ben zo blij, ik heb er geen woorden voor”, zei de Duitser nadat hij uit zijn # 50 Ford Mustang was geklommen. “Hendriks Motorsport heeft me vandaag een geweldige auto bezorgd, het voelt gewoon geweldig. Met dank aan mijn sponsor RZ Oil Germany om dit mogelijk te maken. Mijn doel is natuurlijk om ook de tweede race te winnen en de sweep perfect te maken.”

De 22-jarige Duitser was meteen als eerste weg van bij de start en nam onmiddellijk wat voorsprong op zijn tegenstanders. Simon Pilate was minder goed weg en liet twee plaatsen liggen waardoor Vittorio Ghirelli kon doorschuiven naar de tweede plaats in de eerste ronde, ook Andreas Jochimsen slaagde erin om Pilatus te passeren om zich als derde te vestigen.

Na enkele ronden moest de safety car ingezet worden, door een slipper van Simon Pilate stond zijn Feed Vict Racing wagen de verkeerde kant op in de laatste bocht van het Vallelunga-circuit. Bij de herstart was Dauenhauer opnieuw goed weg en moest Ghirelli zijn tweede plaats onmiddellijk verdedigen, Jochimsen en Dylan Derdaele vochten om de derde plaats. 

Jochimsen maakte een fout waardoor hij eerst naar rechts uit wijkt en nadien terug naar links instuurde net op de ideale rijlijn van Derdaele. Hierdoor ontstaat er contact tussen de # 66 Camaro en de # 98 Mustang, beide wagens lopen veel schade op en moeten de strijd staken. Alessandro Brigatti kan door dit voorval opklimmen naar de derde plaats en daagde Ghirelli uit voor de tweede plaats, terwijl Dauenhauer verder blijft uitlopen aan de kop van de wedstrijd.

In de slotfase van de wedstrijd moet de safety car opnieuw tussen beide komen. Francesco Garisto raakte van de baan en kwam vast te zitten in het grind, terwijl Andre Castro en Gasper Dernovsek in het stadiongedeelte van de Italiaanse baan in contact kwamen met elkaar.

Dauenhauer pakt uiteindelijk de overwinning onder code geel, Ghirelli eindigde als tweede voor Brigatti die de derde podiumplaats pakte. Alex Ciompi werd uiteindelijk vierde voor Nicholas Risitano, die de top 5 compleet maakte. Eric Quintal won de Legend Trophy op de 12e plaats, terwijl Julia Landauer haar eerste overwinning in de Lady Trophy pakte.

Onze Belgische coureurs bengelden helemaal onderaan de uitslag van race, Dylan Derdaele op plaats 18, Guillaume Dumarey nam plaats 19 voor zijn rekening en Simon Pilate werd niet gekwalificeerd.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H Le Mans: Opnieuw zege voor Ferrari

De #50 Ferrari AF Corse 499P Hypercar, bestuurd door Antonio Fuoco, Nicklas Nielsen en Miguel Molina, won de 24 uur van Le Mans 2024....

24H Le Mans: Opgave voor Dries Vanthoor

De WRT BMW Hybrid V8 met het nummer 15 is uitgeschakeld in de 24 uur van Le Mans na een crash van Dries Vanthoor...

Een cocktail van historische wagens om in het verleden te duiken

Bestaat er een mooier eerbetoon aan de CrowdStrike 24 Hours of Spa dan wagens in actie te laten komen die de legende van deze...
error: Content is protected !!