Nascar Whelen Euro Series presenteert eerste zomerkamp

Nu het racen opnieuw tot leven komt in Europa en het NWES-seizoen 2020 start op 12 en 13 september, is de zomer de perfecte gelegenheid voor bestuurders om EuroNASCAR te ontdekken en hun vaardigheden op het gebied van de beste toerwagens in Europa te ontwikkelen. De krachtige NWES-auto’s, met 400 pk boven 1210 kg gewicht en achterwielaandrijving zonder elektronische hulpmiddelen, vormen een uitdaging die elke bestuurder in zijn carrière moet proberen. Tevens vormt deze training ook voor jonge bestuurders een goede basis om in de autosport te starten.  

Om piloten de beste kans te bieden om EuroNASCAR te benaderen en zich voor te bereiden op het komende seizoen, presenteerde Team FJ, organisator van de NWES, vandaag een speciaal zomerkamp dat plaats zal vinden van 29 en 30 juli op het EuroNASCAR-testcircuit in Fontenay Le Comte te Frankrijk.  

Het NWES-zomerkamp staat open voor alle coureurs, van beginners tot professionals, vanaf 16 jaar en afkomstig uit autoraces of skelters. Het zal een mix van on-track sessies, coaching met EuroNASCAR-veteranen, technische briefing en een kwalificatiesimulatie bevatten. Alle piloten krijgen ook de kans om NWES president-directeur Jerome Galpin te ontmoeten. Om zo de carrièremogelijkheden van NASCAR te verkennen en te genieten van de unieke sfeer binnen de NWES-organisatie. Er is ook een speciale introductiecursus beschikbaar voor alle beginners.  

De NASCAR Whelen Euro Series en haar partners zullen na het zomerkamp jonge bestuurders financiële hulp bieden bij hun inschrijfgeld om deel te kunnen nemen aan het NWES-seizoen van 2020 of 2021 .  “In de afgelopen 10 jaar hebben we gezien dat onze EuroNASCAR-auto’s geschikt zijn voor elk type bestuurder”, legt Jerome Galpin uit. “De wagens zorgden voor veel plezier en spektakel, dit voor een aantal van ‘s werelds beste coureurs tijdens onze zeven optredens op de Race of Champions. Ze hebben ook de vaardigheden van veel jonge talenten die rechtstreeks afkomstig zijn uit karting of met een bescheiden race-ervaring verbeterd. NWES biedt vandaag een van de beste racepakketten van Europa. We zullen ondanks een ​​minder drukke zomer van de gelegenheid gebruik maken om de coureurs de kans te geven om hiervan te proeven.” 

Het NWES-zomerkamp zal de perfecte gelegenheid zijn voor coureurs om hun eerste ervaring op te doen met een NASCAR-auto, maar het zal ook een ideale training zijn voor alle coureurs die hun vaardigheden willen verfijnen in afwachting van wat een zeer drukke race-herfst zal worden.

Elke bestuurder moet een deelnameprijs van 900 € per dag betalen. Deze vergoeding wordt terugbetaald wanneer de bestuurder mee zal doen aan het NWES-seizoen van 2020.  

Om een aanvraag in te dienen of om meer informatie te vragen, kunnen bestuurders vrijblijvend contact opnemen met [email protected].

ONE-DAY DISCOVERY PROGRAM

 • 2 x discovery practice sessions
 • Meetings with Euro NASCAR technicians
 • Meetings with coach drivers and NWES veterans
 • Meeting with NWES President Jerome Galpin
 • Lunch with the NWES organization

2 – DAYS ADVANCED PROGRAM

 • 2x discovery practice sessions
 • Meetings with Euro NASCAR technicians
 • Meetings with coach drivers and NWES veterans
 • Meeting with NWES President Jerome Galpin
 • Lunches with the NWES organization
 • 2 x Time attack practices
 • 1 x qualifications simulation
 • EuroNASCAR Race procedures and Setup initiation
Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

ADAC GT Masters: Haupt Racing Team zet pole om in jubileumoverwinning

David Schumacher en Salman Owega van het Haupt Racing Team hebben op de Nürburgring hun tweede seizoensoverwinning behaald tijdens de 250e jubileumrace van de...

ADAC GT Masters: Pole voor Schumacher in jubileumrace

David Schumacher heeft de pole position veroverd voor de jubileumrace van de ADAC GT Masters op de Nürburgring. Tijdens de kwalificatie op zondag zette...

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...
error: Content is protected !!