Nascar Zolder: Eerste overwinning van het seizoen voor Alon Day, Marc Goossens opnieuw op het podium

Alon Day haalt op spectaculaire wijze zijn eerste EuroNASCAR PRO-overwinning van het seizoen achter het stuur van zijn #24 Monster Energy Chevrolet Camaro op Circuit Zolder. De tweevoudig NASCAR Whelen Euro Series-kampioen kon in de zesde ronde de leiding overnemen van zijn teamgenoot Stienes Longin. Wanneer de finishvlag viel had de Israëliër bijna 3 seconden voorsprong op Gianmarco Ercoli, Marc Goossens kwam als derde en beste Belg over de finishlijn.

Voor Day was het de zesde overwinning op Circuit Zolder in 12 races, een indrukwekkend winstpercentage van 50 procent op Belgische bodem. “Het was een fantastische wedstrijd vandaag!”, aldus Day, die Circuit Zolder verlaat als nieuwe puntenleider van de EuroNASCAR PRO. “Het is een tijdje geleden dat ik naast mijn teamgenoot begon. Ik moet Stienes bedanken voor de geweldige race die we hadden. We hebben zoveel duels gehad in het verleden en het is niet vanzelfsprekend om zulke schone gevechten te hebben in zoveel jaren van competitie. Dat waardeer ik echt. Het team heeft geweldig werk geleverd en me een ongelooflijk snelle Monster Energy Chevrolet Camaro gegeven.”

Stienes Login mocht vanop de pole vertrekken en kon gedurende zes ronden de leiding in handen houden. Maar de druk van Day was zo groot dat er niets anders opzat dan zijn teamgenoot te laten passeren. Er ontstond onmiddellijk een kloof tussen Day en Stienes die opnieuw de hete adem van Gianmarco Ercoli in zijn rug voelde. In ronde viertien liep het mis voor onze landgenoot nadat hij rechtdoor ging in de Jacky Ickx-chicane en baande zich via het gras terug een weg op het asfalt.

Terwijl Login terugzakte naar de vierde plaats, kwam het Belgische race-icoon Marc Goossens als derde onder de zwart-wit geblokte vlag door. Het was het tweede opeenvolgende podium voor de nieuwe CAAL Racing-coureur. Loris Hezemans, die nog worstelde met een blessure aan zijn rechterhand, kon de schade beperken en vervolledigde de top-5 achter het stuur van zijn #50 Hendriks Motorsport Ford Mustang.

Lasse Sørensen winnaar van de wedstrijd op zaterdag en puntenleider in het klassement moest normaal starten vanaf de zevende plek op de grid. Maar het kostte zijn DF1 Racing-team alle tijd om de #66 Camaro volledig te repareren na een EuroNASCAR 2-crash. De Deen moest helemaal achteraan op de grid starten en kon zich opnieuw een weg door het veld banen om alsnog te eindigen al negende.

Alon Day staat met 142 punten aan de leiding in de algemene rangschikking na Vallelunga en Zolder, Lasse Sørensen op plaats twee met 139 punten voor Gianmarco Ercoli met 131 punten. Beste landgenoten zijn Stienes Longin op de vijfde plaats met 119 punten en Marc Goossens op plaats zeven met 114 punten. Het EuroNASCAR PRO kampioenschap zal op 14 – 15 november weer op de rails staan op de Automotodrom Most in Tsjechië. Alle races worden live uitgezonden op de social media-profielen van EuroNASCAR en Motorsport.tv.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!