Nascar Zolder: Lasse Sørensen claimt eerste EuroNASCAR PRO-overwinning, Marc Goossens knap tweede

Lasse Sørensen pakt zijn eerste EuroNASCAR PRO-overwinning op Circuit Zolder in de gietende regen. Eerder op de dag wist de Deen ook al de poleposition te veroveren tijdens de kwalificatie in de #66 Racing Chevrolet. Sørensen domineerde van start tot finish en had een voorsprong van 5,7 seconden op Marc Goossens, Alon Day maakte het podium compleet.

“Het was een geweldige race onder zware en natte omstandigheden “, aldus Sørensen. “Het ging echt om de auto op de baan te houden en zodra ik vooraan weg was, probeerde ik de kloof met de rest van het peloton verder te vergroten. De auto was echt goed, daar moet ik DF1 Racing voor bedanken en ik ben erg blij dat ik mijn allereerste EuroNASCAR PRO-race hier op Circuit Zolder heb gewonnen. ” 

De safety car liet gedurende vier ronden de toeschouwers en teams op hun honger zitten zonder spektakel. Maar eens het Amerikaanse peloton aan de wedstrijd kon beginnen, was het meteen Sørensen en Stienes Longin die een kloof konden slaan met de rest van het deelnemersveld. Login kon de druk op Sørensen opvoeren maar slaagde er niet in zijn wagen voorbij de Deen te loodsen. In ronde zeven maakte onze landgenoot een inschattingsfout in de Jacky Ickx-chicane en moest zijn weg vervolgen door de pitlane. Uiteindelijk maakte Login nog een sterke comeback en eindigde als 11de, hij slaagde er zelfs nog in de snelste rondetijd neer te zetten en pakt zo de pole voor zondag.

Marc Goossens die vanop de zesde startplaats was vertrokken baande zich een geweldige weg naar de tweede positie in het peloton toe. Alon Day (# 24 Monster Energy Chevrolet Camaro PK Carsport) die ook was opgeklommen tot de derde plaats kon de # 98 CAAL Racing Ford Mustang van Goossens niet passeren. Voormalige Formule 1-wereldkampioen Jacques Villeneuve worstelde in de eerste ronden van de race met de setup van zijn # 5 Feed Vict Racing-auto en greep net naast een plaats op het podium.

Titelverdediger Loris Hezemans was ook op achtervolgen aangewezen na een crash in de  Villeneuve-chicane eerder op de morgen tijdens de kwalificatie. Maar ook deze keer bleef de Nederlander niet gespaard van het noodlot, tijdens de race kreeg hij tot twee keer toe een Drive Through penalty opgelegd.

Zondag komen de EuroNASCAR PRO-coureurs terug in actie om 16u20, de race wordt live uitgezonden op het YouTube-kanaal, de Facebook-pagina en het Twitch-profiel van EuroNASCAR en op Motorsport.tv.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!