Nascar Zolder: Martin Doubek domineert van start tot finish!

Martin Doubek domineert de hele wedstrijd en claimt zo zijn eerste EuroNASCAR 2 overwinning op Circuit Zolder. De Tsjech kon zijn poleposition dus omzetten naar de eerste plaats op het ereschavot. Met ruim 10 seconden voorsprong op Alessandro Brigatti en Guillaume Dumarey kon Doubek de overwinning achter zijn naam schrijven.

Op een opdrogende racebaan werd er ook deze keer gestart achter de safety car. Doubek beheerde zijn banden perfect en slaagde er onmiddellijk is een groot gat te slaan met de concurrentie. Sinds 2015 is hij al actief in de EuroNASCAR 2-divisie, maar toch is dit voor hem de eerste overwinning.

“Eindelijk! Ik ben zo blij om hier op Circuit Zolder op het hoogste ereschavot te mogen staan”, zei de 25-jarige Doubek. “Het was voor mij ook de eerste keer dat ik vanop poleposition kon starten, zeker in deze natte omstandigheden. Ik ben erg blij dat ik hier mijn eerste overwinning heb behaald. Morgen zullen we moeten zien wat de omstandigheden zijn, ik zal opnieuw starten vanop de pole, dus ik hoop twee keer op rij te kunnen winnen.”

De strijd om de tweede plaats was een fantastisch gevecht tussen Alessandro Brigatti en Nicholas Risitano, maar ook onze landgenoten Guillaume Dumarey en Dylan Derdaele lagen constant in duel als beste Belg. Risitano verloor de strijd omdat hij te kampen had met oververhitte regenbanden en moest genoegen nemen met de derde plaats. Bij onze landgenoten was het Dumarey die uiteindelijk knap vierde werd en de strijd der Belgen achter zijn naam kon schrijven. 

De EuroNASCAR 2-divisie komt zondag weer in actie om 11u20. Alles wordt live uitgezonden op het YouTube-kanaal, de Facebook-pagina en het Twitch-profiel van EuroNASCAR en op Motorsport.tv.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Karting: Thibaut Ramaekers wint in Valencia

Thibaut Ramaekers heeft de eerste finale van het CIK-FIA 2023 Europees Kampioenschap OK-Junior gewonnen in Valencia en dat is een fantastische prestatie. Twee weken...

Een… champagnedouche voor Milo Socardenne!

Lorenzo Donniacuo, Timo Van Impe en Kevin Caprasse (#280 Milo Socardenne) hebben een onbetwistbare overwinning behaald tijdens de eerste wedstrijd van de Fun Cup...

12H MUGELLO: Haas RT wint voor Saintéloc Junior Team

Haas RT heeft zijn eerste overwinning in de 24H SERIES powered by Hankook behaald tijdens de Hankook 12H MUGELLO van dit weekend. Mathieu Detry,...
error: Content is protected !!