Nascar Zolder: Martin Doubek domineert van start tot finish!

Martin Doubek domineert de hele wedstrijd en claimt zo zijn eerste EuroNASCAR 2 overwinning op Circuit Zolder. De Tsjech kon zijn poleposition dus omzetten naar de eerste plaats op het ereschavot. Met ruim 10 seconden voorsprong op Alessandro Brigatti en Guillaume Dumarey kon Doubek de overwinning achter zijn naam schrijven.

Op een opdrogende racebaan werd er ook deze keer gestart achter de safety car. Doubek beheerde zijn banden perfect en slaagde er onmiddellijk is een groot gat te slaan met de concurrentie. Sinds 2015 is hij al actief in de EuroNASCAR 2-divisie, maar toch is dit voor hem de eerste overwinning.

“Eindelijk! Ik ben zo blij om hier op Circuit Zolder op het hoogste ereschavot te mogen staan”, zei de 25-jarige Doubek. “Het was voor mij ook de eerste keer dat ik vanop poleposition kon starten, zeker in deze natte omstandigheden. Ik ben erg blij dat ik hier mijn eerste overwinning heb behaald. Morgen zullen we moeten zien wat de omstandigheden zijn, ik zal opnieuw starten vanop de pole, dus ik hoop twee keer op rij te kunnen winnen.”

De strijd om de tweede plaats was een fantastisch gevecht tussen Alessandro Brigatti en Nicholas Risitano, maar ook onze landgenoten Guillaume Dumarey en Dylan Derdaele lagen constant in duel als beste Belg. Risitano verloor de strijd omdat hij te kampen had met oververhitte regenbanden en moest genoegen nemen met de derde plaats. Bij onze landgenoten was het Dumarey die uiteindelijk knap vierde werd en de strijd der Belgen achter zijn naam kon schrijven. 

De EuroNASCAR 2-divisie komt zondag weer in actie om 11u20. Alles wordt live uitgezonden op het YouTube-kanaal, de Facebook-pagina en het Twitch-profiel van EuroNASCAR en op Motorsport.tv.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Mattia Binotto wordt nieuwe leider van Audi’s Formule 1-project

Mattia Binotto wordt de nieuwe leider van Audi's Formule 1-project, dat op 1 augustus begint. Audi bereidt zich voor op zijn intrede in de...

IAME Series Benelux: 5 winnaars openen hun palmares in Genk

Meer dan twee maanden na het raceweekend in Ostricourt gingen de IAME Series Benelux terug van start op het circuit van Karting Genk het...

Frikadelli Racing maakt gastoptreden in de GT World Challenge Europe

Frikadelli Racing zal van 26-28 juli 2024 een gastoptreden maken in de GT World Challenge Europe op de Nürburgring met hun Ferrari 296 GT3,...
error: Content is protected !!