Nascar Zolder: Martin Doubek pakt dubbel in Zolder, Dylan Derdaele ziet winst in rook opgaan

Martin Doubek domineert ook de tweede EuroNASCAR 2-race op Circuit Zolder en pakt zo opnieuw de gouden plak net als gisteren. De Tsjech maakt hierdoor terug een grote sprong in het puntenklassement na de eerder tegenvallenvallende resultaten van de seizoensopener in Vallelunga. Vittorio Ghirelli eindigde als tweede net voor rookie Francesco Garisto die het podium compleet maakte.

Maar het was zeker geen gemakkelijke overwinning voor de 25-jarige Doubek, die op regenbanden begon aan de wedstrijd op een sneldrogend circuit. Halverwege de race werd hij onder druk gezet door een aanvallende Dylan Derdaele die op slicks stond, die van een zesde plaats op de grid opgerukt was naar de tweede plaats. Maar ook deze keer werden er heel wat ronden achter de safety car afgelegd omwille van meerdere incidenten. 

Nog een ronde later kon Derdeale zelfs de leiding overnemen van Doubek, maar de wedstrijd werd opnieuw geneutraliseerd en de Limburger moest terug plaatsnemen op P2. Bij de herstart loopt het volledig fout voor Derdaele die aangetikt wordt door Nicholas Risitano, ook Andreas Jochimsen en Guillaume Dumarey delen in de brokken. Opnieuw een neutralisatie van de wedstrijd, de laatste ronden werden achter de safety car afgewerkt en Doubek pakte onder deze omstandigheden dan ook de zwart-wit geblokte vlag.

“Ja, ik heb het weer gedaan! Ik ben zo blij om weer op het hoogste ereschavot te mogen staan na mijn eerste NWES-overwinning van gisteren”, zei Doubek. “Het was een zware race, maar ik ben er in geslaagd om vooraan te blijven. Het was niet gemakkelijk met de regenbanden op de opdrogende baan en de #98 van Dylan Derdaele bleef druk zetten. Hij was betrokken bij een crash, dus ik kon de eerste positie behouden en de race eindigen achter de safety car. Dank aan mijn team voor de geweldige auto dit weekend.”

Arianna Casoli vierde tot nu toe haar beste NASCAR Whelen Euro Series ooit op Circuit Zolder. Met haar vijfde plaats algemeen won de Italiaanse ook de Legend Trophy en de Lady Trophy. Verschillende grote namen haalden de finish zelfs niet: Nicholas Risitano, Guillaume Dumarey, Andreas Jochimsen en Julia Landauer waren allemaal betrokken bij ongevallen in de loop van de 15 ronden tellende race.

Arianna Casoli

De EuroNASCAR 2-coureurs zullen op 14-15 november weer in actie komen op de Automotodrom Most in Tsjechië. De NASCAR GP België wordt afgesloten met de EuroNASCAR PRO-race om 16u50. Ronde 4 wordt live uitgezonden op de sociale mediaprofielen van EuroNASCAR en motorsport.tv.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!