Nathan Vanspringel en Kenny Herremans verdelen de buit op Zandvoort

Het jonge talent Nathan Vanspringel en Kenny Herremans zijn de eerste winnaars geworden van de openingswedstrijd in de Ford Fiesta Sprint Cup op Zandvoort. Uitredend kampioen Herremans verlaat de Nederlandse duinen ook als leider in het Belgisch-Nederlandse kampioenschap. 

Race 1

De start van de eerste race verliep niet helemaal vlekkeloos waardoor de safetycar meteen de baan op kwam.  Uiteindelijk werd er voor een rollende start gekozen waar Philippe Huart meteen van kon profiteren om te koppositie in te nemen. Maar niet veel later kon Huart de druk van De Backer, De Wit en Vanspringel niet langer afhouden. Vanspringel nam de leiding meteen in handen en Huart zakte meteen weg naar de vierde positie.

Contact tussen De Laet en Herremans

Bij het ingaan van de Hugenhotz was er even contact tussen De Laet en Herremans, De Laet kwam dwars over de baan te staan en kwam tot stilstand. De wagen kon niet op eigen krachten verder rijden en een tussenkomst van de safetycar was dan ook noodzakelijk.

Junior Planckaert

Bij het binnenkomen van de safetycar lag plots Vanspringel op de koppositie, voor De Wit, Huart, Herremans en Van de Wal. Maar van de #97 was op dat moment geen spoor te bekennen. De Backer was de pitstraat binnengekomen omdat de motor overhit was en diende op te geven. Ook Junior PLankaert had de pitstraat opgezocht met een afgebroken wiel. 

Vanspringel kon in de slotfase de druk niet afhouden van Laurens de Wit die uiteindelijk als eerste de finishvlag wist te pakken. Maar de jongeling uit Brussel won de Belgische strijd, voor Huart en Herremans.

#3 Kenny Herremans

Race 2

Omdat Tomas De Backer onherstelbare schade had opgelopen aan zijn #97 Ford Peerlings bleef er een lege plek achter op de startgrid achter de poleposition van Herremans. Maar de #96 van teamgenoot Walter Cleynhens stond stil in de box omdat hij niet kon deelnemen aan de tweede race wegens ziekte. De Backer kreeg toestemming van de koersdirectie om op deze wagen het nummer #97 te kleven om alsnog te kunnen deelnemen aan de tweede race van het weekend. Maar omdat hij geen kwalificatie had gereden met deze wagen diende hij wel achteraan plaats te nemen op de startgrid.

Tomas De Backer

Deze keer verliep de start vlekkeloos en het was meteen Laurens de Wit die aan de leiding ging rijden voor Herremans. Vooraan bleef de situatie ongewijzigd, maar Vanspringel bleef druk zetten op Wierzbicki met de 3de plaats als inzet. Ook Tomas de Backer was er ondertussen ingeslaagd door te stoten naar de zesde plaats ( 4de Belg ).

Ook deze keer stond er geen maat op de Nederlander Laurens de Wit die opnieuw als eerste over start-finish wist te komen, voor Kenny Herremans als eerste Belg en Nathan Vanspringel.

Na het eerste raceweekend neemt Kenny Herremans de leiding in het BK. De uittredende kampioen telt nu 38 punten, tegenover 37 voor Nathan Vanspringel!

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland begint het nieuwe seizoen in Imola

Het nieuwe seizoen van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland gaat van start op het circuit van Imola, Italië, met een indrukwekkend veld van...

RedAnt Racing met grote ambities richting thuisrace in Spa

Na een klinkende zege in de 12 uur van Mugello trekt RedAnt Racing als leider in de 992-klasse naar de tweede manche van de...

NTC 2024 in de volgende bocht van het Junior Black Knights Team

De eerste van zeven races van het seizoen vindt dit weekend plaats in Assen (Nederland) voor de drie aanstormende Belgische rijders. De beste jonge coureurs...
error: Content is protected !!