NATHAN VANSPRINGEL TERUG AAN DE START !

Nadat hij in zijn derde seizoen in de Ford Fiesta Sprint Cup de algemene titel behaalde – en ook nog Junior-kampioen werd én FordStore Vanspringel de kroon schonk in het Ford Dealer Team Championship – leek alles erop te wijzen dat Nathan Vanspringel in 2022 hogerop wou viseren en de vertrouwde #29 Fiesta wou inruilen voor een ander, zeg maar ietwat pk-rijker zitje. Er werd veel gewikt en gewogen en uiteindelijk zal de 19-jarige uittredende kampioen terug onder de vlag van FordStore Vanspringel aan de start verschijnen van de Ford Fiesta Sprint Cup !

«Uiteraard hadden wij onze zinnen gezet op een vervolg in een andere merkencup, omdat ik absoluut ervaring wou opdoen in een snellere auto en een snellere klasse, » zegt Nathan. « Dat blijft de bedoeling en in afwachting van het rondkrijgen van een akkoord, werd er beslist dat ik tegelijkertijd bijteken voor een nieuw seizoen in de Ford Fiesta Sprint Cup. Ik was meteen gewonnen voor het idee omdat mij dat toelaat veel race-kilometers te verorberen, de 150 pk van de Fiesta om te ruilen voor iets anders, en, ja, opnieuw vooraan mee te knokken in de Ford Fiesta Sprint Cup ! »

Dat Nathan Vanspringel binnen de grote Ford-familie blijft racen, is mooi meegenomen voor de Brusselse Ford-verdeler, met vestigingen in Waver, Anderlecht en Brussel.

«Wij zijn zeer tevreden dat Nathan onze rangen in de Ford Fiesta Sprint Cup blijft versterken, » zegt team owner Patrick Vanspringel. « Indien hij elders aan de slag zou gegaan zijn, dienden wij op zoek naar een kopman en nu weten we al dat wij dankzij zijn kennis en ervaring opnieuw een hoofdrol kunnen spelen in het gevecht met onze Ford-collega’s Peerlings en Feyaerts. Enkel voor de titelstrijd zal het mogelijk rekenen worden, indien er datums van de Fiesta Cup zouden samenvallen met een ander programma en Nathan hierdoor verstek zou dienen te geven ! »

Het vijfde seizoen van de Ford Fiesta Sprint Cup gaat van start op 8, 9 en 10 april op Circuit Zandvoort.

Bron: Ford Fiesta Sprint Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H SPA EWC Motos: BMW Motorrad blikt terug naar 2022

De 2022-editie van de 24H SPA EWC Motos heeft een speciaal plekje in de herinneringen van het winnende trio van het BMW Motorrad World...

ADAC GT Masters start het nieuwe seizoen op het “Festival of Dreams” in Hockenheim

De ADAC GT Masters begint zijn 17e seizoen op het "Festival of Dreams" op de Hockenheimring Baden-Württemberg. Het evenement vindt plaats van 9 tot...

Mooie strijd in Assen tijdens de Porsche Sprint Challenge Benelux

Voor de tweede manche van de Porsche Sprint Challenge Benelux trokken de deelnemers en de teams richting het hoge noorden van Nederland. Het circuit...
error: Content is protected !!