NATHAN VANSPRINGEL TERUG AAN DE START !

Nadat hij in zijn derde seizoen in de Ford Fiesta Sprint Cup de algemene titel behaalde – en ook nog Junior-kampioen werd én FordStore Vanspringel de kroon schonk in het Ford Dealer Team Championship – leek alles erop te wijzen dat Nathan Vanspringel in 2022 hogerop wou viseren en de vertrouwde #29 Fiesta wou inruilen voor een ander, zeg maar ietwat pk-rijker zitje. Er werd veel gewikt en gewogen en uiteindelijk zal de 19-jarige uittredende kampioen terug onder de vlag van FordStore Vanspringel aan de start verschijnen van de Ford Fiesta Sprint Cup !

«Uiteraard hadden wij onze zinnen gezet op een vervolg in een andere merkencup, omdat ik absoluut ervaring wou opdoen in een snellere auto en een snellere klasse, » zegt Nathan. « Dat blijft de bedoeling en in afwachting van het rondkrijgen van een akkoord, werd er beslist dat ik tegelijkertijd bijteken voor een nieuw seizoen in de Ford Fiesta Sprint Cup. Ik was meteen gewonnen voor het idee omdat mij dat toelaat veel race-kilometers te verorberen, de 150 pk van de Fiesta om te ruilen voor iets anders, en, ja, opnieuw vooraan mee te knokken in de Ford Fiesta Sprint Cup ! »

Dat Nathan Vanspringel binnen de grote Ford-familie blijft racen, is mooi meegenomen voor de Brusselse Ford-verdeler, met vestigingen in Waver, Anderlecht en Brussel.

«Wij zijn zeer tevreden dat Nathan onze rangen in de Ford Fiesta Sprint Cup blijft versterken, » zegt team owner Patrick Vanspringel. « Indien hij elders aan de slag zou gegaan zijn, dienden wij op zoek naar een kopman en nu weten we al dat wij dankzij zijn kennis en ervaring opnieuw een hoofdrol kunnen spelen in het gevecht met onze Ford-collega’s Peerlings en Feyaerts. Enkel voor de titelstrijd zal het mogelijk rekenen worden, indien er datums van de Fiesta Cup zouden samenvallen met een ander programma en Nathan hierdoor verstek zou dienen te geven ! »

Het vijfde seizoen van de Ford Fiesta Sprint Cup gaat van start op 8, 9 en 10 april op Circuit Zandvoort.

Bron: Ford Fiesta Sprint Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

ADAC GT Masters: Haupt Racing Team zet pole om in jubileumoverwinning

David Schumacher en Salman Owega van het Haupt Racing Team hebben op de Nürburgring hun tweede seizoensoverwinning behaald tijdens de 250e jubileumrace van de...

ADAC GT Masters: Pole voor Schumacher in jubileumrace

David Schumacher heeft de pole position veroverd voor de jubileumrace van de ADAC GT Masters op de Nürburgring. Tijdens de kwalificatie op zondag zette...

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...
error: Content is protected !!