Nicolas Baert kiest voor volledig seizoen in GT World Challenge Europe

Na twee titels van beste Junior en een derde plaats in TCR Europe richt Nicolas Baert zich voortaan op de GT-racerij. In 2022 zal de jonge Belg tijdens de tien wedstrijden van de GT World Challenge Europe een Audi R8 LMS GT3 van Saintéloc Racing besturen.

In 2020 was Nicolas Baert de Belgische revelatie op het internationale racetoneel. Bij zijn debuut in de toerwagenracerij wist hij onmiddellijk beslag te leggen op de derde plaats in de TCR Europe, en veroverde hij ook de Junior-titel. De jongeman uit Waterloo had duidelijk indruk gemaakt, want aan het eind van het seizoen werd hij door de RACB, de Belgische autosportfederatie, tot Rookie of the Year bekroond! Na vier jaar karting en een seizoen in de Formule 4, wist de immer bezige autosportliefhebber meteen te tonen dat hij zijn plaats in de internationale racerij meer dan verdient had. Afgelopen winter leidde zijn nieuwsgierige aard hem ook naar het ijs van de e-Trophée Andros. En dat is nog niet alles! In 2022 geeft de 20-jarige jongeman opnieuw een andere wending aan zijn carrière, door zich op de GT-racerij toe te leggen.

“Ik genoot heel erg van de races in TCR Europe, maar ik heb twee dromen: op een dag de 24 Uur van Spa en de 24 Uur van Le Mans winnen”, legt hij uit. “Het leek me dan ook maar logisch dat ik me op de enduranceracerij zou toeleggen. GT3 en in het bijzonder de hoogstaande GT World Challenge Europe, is de beste manier om dat te doen.”

Door zijn voorliefde voor Audi en de R8 LMS GT3, een wagen waarmee zijn vader enkele jaren geleden nog racete, koos Nicolas voor het Franse Saintéloc Racing. “Ik ken die mensen eigenlijk al redelijk goed”, glimlacht Nico. “Half oktober werkte ik samen met hen de 8 Uur van Indianapolis af. Dat was mijn eerste contact met de GT-racerij, en ik was er meteen weg van! Zonder een tijdstraf, die ons deed terugvallen naar een zevende plaats, waren we in deze wedstrijd van de Intercontinental GT Challenge net naast het podium gefinisht. Sindsdien reed ik met Saintéloc ook in de e-Trophée Andros en zal ik ook aan de start staan van de 9 Uur van Kyalami, met een Audi die ik deel met de Zwitser Lucas Légeret en de Fransman Simon Gachet. Saintéloc is me dus niet onbekend en ik ben er van overtuigd dat we samen heel mooie dingen kunnen laten zien.”

De namen van Nicolas’ teammaats, zowel voor de Sprint Cup als de Endurance Cup in de GT World Challenge Europe, worden eerdaags bekend gemaakt. “Ik kan wel al vertellen dat – hoewel het in dit eerste jaar vooral om veel leren zal draaien – we resoluut op het podium mikken in de Silver Cup”, vult Nicolas aan.

(c) Nicolas Baert 2022

Ook bij Saintéloc Racing kijkt men uit naar de nieuwe samenwerking. “We hebben Nicolas in Indianapolis leren kennen en we waren meteen onder de indruk van zijn aanpassingsvermogen aan de Audi R8 LMS GT3”, stelt Sébastien Chetail, de teambaas van de Franse renstal. “Nadien wist hij ons te overtuigen door de manier waarop hij in de e-Trophée Andros progressie boekte. Telkens hij op het ijs aan de start stond presteerde hij beter. Door samen dit volledige programma in de GT World Challenge Europe af te werken kunnen we op lange termijn samenwerken, met alle voordelen die daarbij horen. Zijn ervaring in de eenzitterij en de toerwagenracerij zal hem zeker van pas komen, maar nu moet hij vooral de subtiliteiten van de GT-racerij onder de knie krijgen. Hij beschikt zeker over de mogelijkheden om zich onmiddellijk te onderscheiden, en we zullen er alles aan doen om hem daarbij te helpen!”

Na de… finale van het seizoen 2021 van de Intercontinental GT Challenge tijdens de 9 Uur van Kyalami, uitgesteld naar zaterdag 5 februari wegens de gezondheidscrisis, snijdt Nicolas het seizoen 2022 aan in Imola, voor de eerste wedstrijd van de Endurance Cup van de GT World Challenge Europe. Een race die op 2 en 3 april geprogrammeerd staat en het begin vormt van nieuwe avonturen voor de jongeman die vast van plan is om zijn dromen werkelijkheid te laten worden.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Mattia Binotto wordt nieuwe leider van Audi’s Formule 1-project

Mattia Binotto wordt de nieuwe leider van Audi's Formule 1-project, dat op 1 augustus begint. Audi bereidt zich voor op zijn intrede in de...

IAME Series Benelux: 5 winnaars openen hun palmares in Genk

Meer dan twee maanden na het raceweekend in Ostricourt gingen de IAME Series Benelux terug van start op het circuit van Karting Genk het...

Frikadelli Racing maakt gastoptreden in de GT World Challenge Europe

Frikadelli Racing zal van 26-28 juli 2024 een gastoptreden maken in de GT World Challenge Europe op de Nürburgring met hun Ferrari 296 GT3,...
error: Content is protected !!