Nicolas Baert : “Schitterende teamgenoten voor de GT World Challenge”

Voor zijn eerste seizoen in de GT3-racerij komt Nicolas Baert in actie in de kleuren van Saintéloc Racing. De jongeman kent nu ook de namen van zijn teamgenoten: in de Endurance Cup krijgt hij de Fransen Aurélien Panis en César Gazeau naast zich en in de Sprint Cup vormt hij samen met Gilles Magnus een volledig Belgisch duo.

Na twee seizoenen in de toerwagenracerij, waar hij zijn Audi RS 3 LMS op zijn eentje bestuurde, gaat Nicolas Baert dit jaar een nieuwe uitdaging aan in de Fanatec GT World Challenge powered by AWS. Daar zal hij zowel in de Endurance Cup als in de Sprint Cup de Audi R8 LMS GT3 van Saintéloc Racing moeten delen. “Dat is niet helemaal nieuw voor mij”, stelt de 20-jarige rijder uit Waterloo. “Ik werkte eerder al twee wedstrijden van de Intercontinental GT Challenge af, in Indianapolis en Kyalami. Maar het wordt wel de eerste keer dat ik voor een volledig seizoen vaste teamgenoten zal hebben… en ik moet toegeven dat ik in de wolken ben met de rijders met wie ik de wagen zal delen.”

In de Endurance Cup, ofwel de vijf races van lange adem, worden de Fransen Aurélien Panis (zoon van ex-F1-rijder Olivier) en César Gazeau de teamgenoten van Nicolas. “Aurélien beschikt over heel wat ervaring met de auto en bij het team”, bevestigt Nico. “Hij vormt een uitstekende referentie voor mij. Voor César wordt het ook het eerste seizoen in GT3, nadat hij in 2020 al de Am Cup in het Championnat de France FFSA GT op zijn naam wist te schrijven. We komen uit in de Silver Cup, en ik vermoed dat we daar wel een rol van belang kunnen spelen. Tijdens de 24 Uur van Spa – waar ik voor het eerst aan de start zal staan, en zo een kinderdroom in vervulling kan laten gaan – wordt de Zwitser Lucas Légeret onze vierde man.”

Nicolas Baert – Gilles Magnus

Naast de Endurance Cup start Nicolas uiteraard ook in de vijf meetings van de Sprint Cup. En daar wacht hem een heel aangename verrassing. “Gilles Magnus, kersvers officieel rijder bij Audi Sport customer racing, wordt er mijn teammaat. We delen bij elk van de meetings de wagen, met uitzondering van Misano”, lacht de jongeman die in 2020 en 2021 Junior-kampioen in TCR Europe werd. “Gilles is een beetje mijn broer, want hij reed tegelijk met mij voor Comtoyou Racing, als deed hij dat in FIA WTCR. Het klikt enorm goed tussen ons, en hoewel hij meer ervaring heeft in TCR dan in GT3, ben ik er van overtuigd dat hij heel snel kan gaan! Dat bewees hij al tijdens zijn voorlopig enige start met een Audi R8 LMS GT3, in 2018 in Zolder. Ook in Sprint komen we in de Silver Cup uit, dus ik kan ook voor de algemene Silver Cup gaan, die de endurance- en sprintraces verenigt. Ik kan je wel zeggen dat we ontzettend trots zijn een volledig Belgisch duo te kunnen vormen.”

Ook Gilles Magnus, deze maandag en dinsdag aanwezig op Circuit Paul Ricard om er de officiële testdagen af te werken, kon zijn tevredenheid niet onder stoelen of banken steken. “Met dank aan Saintéloc Racing, aan Nicolas, zijn vader Jean-Michel en aan de mensen van Audi Sport customer racing voor het vertrouwen dat ze in mij stellen”, aldus de jonge Antwerpenaar. “Met Nico rijd ik samen met iemand die zo goed als familie is. Ik ben dus heel tevreden dat ik dit eerste deel van mijn programma 2022 kan aankondigen, met een super-auto, een super-teamgenoot en in één van de meest hoogstaande kampioenschappen van Europa. Ik houd uitstekende herinneringen over aan de race die ik in 2018 in Zolder afwerkte, en ik hoop dat we dit seizoen op overwinningen in de Silver Cup kunnen mikken. We hebben nog heel wat te leren, maar het is een uitdaging waar ik heel erg naar uitkijk.”

De Fanatec GT World Challenge powered by AWS begint van 1 tot 3 april in Imola, met een Endurance Cup-wedstrijd over drie uur. De Sprint Cup wordt op 30 april en 1 mei op gang getrokken in Brands Hatch.

Bron: Nicolas Baert

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Eerste Rally of Bertrix presenteert een mooie affiche 

Dit weekend maakt de Rally of Bertrix zijn intrede in het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. Meer nog, het is zelfs de allereerste editie van...

Huber Racing maakt zijn debuut in de ADAC GT Masters

Huber Racing zal zijn debuut maken in de ADAC GT Masters op het "Festival of Dreams" dit weekend. Het Beierse team zal in totaal...

Belgium Racing aan de voet van het podium in Spa na lastige wedstrijd

Afgelopen weekend stond op het F1-circuit in Spa-Francorchamps de tweede afspraak van het Belcar Endurance Championship 2023 en de Porsche Endurance Trophy Benelux 2023...
error: Content is protected !!