Nicolas Vandierendonck gemotiveerd naar opener Porsche Carrera Cup Benelux!

Nicolas Vandierendonck trekt deze week voor de tweede maal deze maand naar Circuit Zolder. Op het voormalige F1-circuit wordt namelijk de seizoensopener van de Porsche Carrera Cup Benelux georganiseerd en Nicolas Vandierendonck is vastberaden de vruchten te plukken van een tussenseizoen waarin er hard gewerkt werd.

“Twee weken geleden stond ik op Circuit Zolder aan de start van mijn allereerste race van het jaar”, vertelt Nicolas Vandierendonck. “Corona leidde dan wel tot een verlate start, toch voelde het wat aan als een eerste schooldag. Het was de allereerste mogelijkheid om te kijken waar we stonden ten opzichte van de concurrentie. En al voorkwamen enkele wedstrijdincidenten dat we een verdiend podium konden claimen, toch vertrok ik met een goed gevoel uit Limburg. Ik klokte constante chrono’s en mijn snelste rondetijd was bovendien meer dan een volle tel beter dan deze van de verzamelde concurrentie. Als je met identieke wagens rijdt, spreekt dat boekdelen.”

Waar de wedstrijd twee weken geleden gold als opwarmer, is het deze week menens. “Ik heb dit jaar van de Porsche Carrera Cup Benelux mijn doel gemaakt”, klinkt de SHIPEX-man vastberaden. “De Porsche Carrera Cup Benelux is de snelste merkencup van de Lage Landen met sprintwedstrijden van 30 en 55 minuten. Geen marge dus voor fouten en daar hou ik van! Tijdens de winter maakten we heel wat progressie, zowel met de afstelling van de wagen als met de structuur en werkwijze van het team. Iedereen is supergemotiveerd om zijn beste beentje voor te zetten!”

“De snelheid eerder deze maand was goed, maar ik ben benieuwd hoe sterk de concurrentie voor de dag zal komen. We mikken sowieso op het algemene podium, daar moeten we niet flauw over doen. Ik zak met veel vertrouwen af naar Circuit Zolder, zoveel is zeker. Het gaat wel afwachten worden wat de weergoden in petto hebben, want zowel op vrijdag als op zaterdag wordt er regen voorspeld. In die omstandigheden komt de ervaring in Zolder eerder deze maand uiteraard goed van pas, al maakt regen doorgaans een race ook zeer onvoorspelbaar. Eén ding is evenwel zeker: ik tel al een tijdje af naar de eerste manche van de Porsche Carrera Cup Benelux!”

De eerste meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux 2020 wordt verreden op vrijdag 21 en zaterdag 22 augustus. Op vrijdag staan er twee kwalificaties en een race over 30 minuten op het menu, terwijl de dag nadien twee nieuwe sprints volgen van 30 en 55 minuten.

Bron: Thems Racing

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!