Niet een, maar twee online competities voor de VW e-Fun Cup in 2021!

Terwijl in de kantoren van Kronos Events hard wordt gewerkt aan een nieuwe, volwaardige jaargang van de VW Fun Cup powered by Hankook, heeft de organisatie ook in het simracen de smaak te pakken gekregen. In 2021 worden daarom niet een, maar wel twee versies van de VW e-Fun Cup op poten gezet. En de vooruitzichten zijn veelbelovend!

Zowel voor als na de Xmas Race van de VW e-Fun Cup, betwist eind vorig jaar op het gedigitaliseerde circuit van Watkins Glen, liepen de aanvragen om de virtuele racekever uit te testen massaal binnen. In die mate zelfs dat één peloton niet meer voldoende was om alle deelnemende rijders onder te brengen. Daarom worden er komend seizoen twee competities georganiseerd: de Belgian VW e-Fun Cup powered by Hankook op woensdagavond, voor snelle amateurrijders en liefhebbers, en op zondagavond vervolgens de European VW e-Fun Cup powered by Hankook voor de betere VW Fun Cup-rijders en simracers.

Zoals de naam laat vermoeden, zal de ene competitie voornamelijk bestaan uit Belgische rijders die worden uitgedaagd door enkele buitenlanders, terwijl onze landgenoten in de Europese variant het gezelschap krijgen van rijders uit Frankrijk, Portugal, Italië, Nederland en… de Verenigde Staten. Het neusje van de zalm zal het met andere woorden tegen elkaar opnemen op een combinatie van de circuits van de VW Fun Cup en enkele exotische locaties.

(c) VW Fun Cup

Twee formats voor dubbel plezier

Om het spektakel te garanderen, wordt er geopteerd voor twee verschillende wedstrijdformats. Op de Amerikaanse omloop van Road Atlanta en het Circuit de Spa-Francorchamps staat de deelnemers dezelfde uitdaging te wachten als tijdens de Xmas Race: een adembenemende super pole-sessie gevolgd door een wedstrijd van één uur, waarin het cruciaal wordt om op het juiste moment de pitlane in te duiken.

Tijdens de andere meetings, in het Australische Eastern Creek, in Zandvoort, op l’Anneau du Rhin en tijdens de finale in Zolder, krijgen de kijkers op YouTube en Twitch twee kortere wedstrijden van veertig minuten te zien na afloop van een intense kwalificatiesessie van twintig minuten. Meer nog: de top 8 van de eerste race begint in omgekeerde volgorde aan de tweede manche. De rijders zullen dus niet alleen pure snelheid aan de dag moeten leggen, maar ook het hoofd koel moeten houden in een poging zich een weg naar voren te banen. De twee toekomstige kampioenen van de VW e-Fun Cup powered by Hankook zullen hun titel met andere woorden niet gestolen hebben!

De deelnemers aan beide kampioenschappen, die opnieuw mogelijk gemaakt worden dankzij de medewerking van VRC-Live en Motori nella Leggenda, worden in de komende weken voorgesteld op de sociale media van de VW Fun Cup. Een ideale manier om de winterstop wat sneller te laten voorbijgaan…

Belgian en European VW e-Fun Cup powered by Hankook – Kalender 2021

  1. 10/14-03-2021 – Road Atlanta (Verenigde Staten van Amerika) – Round 1 (60′ met pitstop)
  2. 07/11-04-2021 – Sydney Motorsport Park (Australië) – Round 2&3 (twee sprints van 40′)
  3. 19/23-05-2021 – Circuit Zandvoort (Nederland) – Round 4&5 (2x 40′)
  4. 23/27-06-2021 – Circuit de Spa-Francorchamps (België) – Round 6 (60′ met pitstop)
  5. 08/12-09-2021 – Circuit de l’Anneau du Rhin (Frankrijk) – Round 7&8 (2x 40′)
  6. 13/10-10-2021 – Circuit Zolder (België) – Round 9&10 (2x 40′)

VW Fun Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!