Nieuwe 911 GT3 Cup type 992 ook aan de start in Porsche Endurance Trophy Benelux

De Porsche Endurance Trophy Benelux is in 2021 aan zijn vierde editie als deel van het Belcar Endurance Championship toe. Voor deze nieuwe jaargang hebben de promotoren een mooie verrassing in petto: vanaf dit jaar kan ook de nagelnieuwe Porsche 911 GT3 Cup Type 992 in de voor hen voorbehouden klasse van het kampioenschap aantreden, tot grote tevredenheid van de fans van het Duitse merk!

Met een krachtbron die maar liefst 510 pk ontwikkelt is de nieuwe 911 GT3 Cup de krachtigste ooit… uiteraard met behoud van alle kwaliteiten die Porsche Motorsport een uitstekende reputatie hebben bezorgd, zeker in wedstrijden van lange adem.
“Het Type 992 wordt het ideale wapen in de strijd om de zege in de GTa-categorie van de Belcar”, bevestigt Olivier Aerts, Series Manager van de Porsche Endurance Trophy Benelux. “De motor onderging een merkbare evolutie, en ook de wegligging werd aangepakt . Door een vooras met dubbele driehoeksdraagarm krijgt de auto een efficiënter en makkelijker te beheersen rijgedrag. Omdat het chassis zo stabieler wordt, wordt ook de bandenslijtage gereduceerd. De vierliter krachtbron is niet alleen 30 pk krachtiger, maar ook efficiënter, wat het brandstofverbruik doet dalen. Voor de endurancewedstrijden zijn ABS en Traction Control beschikbaar in optie, wat niet alleen de veiligheid verhoogt, maar – opnieuw – ook de banden te goede komt. Minder brandstofverbruik en lagere bandenslijtage: twee belangrijke factoren in succesvol enduranceracen!”

Zoals iedereen ondertussen wel gewoon is van Porsche Motorsport werden alle details van de auto tot in de puntjes verzorgd. Een uithoudingswedstrijd wordt immers niet alleen op het circuit gewonnen, maar ook in de pitbox. Daarom zijn de remklauwen zodanig ontworpen dat een snelle wissel van de schijven kan worden uitgevoerd. De rijder kan ook ondertussen ook beschikken over een dashboard met nachtverlichting en een automatisch dranksysteem (een knop op het stuur activeert een pomp), twee niet te verwaarlozen details. En wie het comfort helemaal ten top wil drijven: op de nieuwe 911 GT3 Cup is er voor de rijder ook een koelsysteem mogelijk.

In de wetenschap dat de promotoren van het Belcar Endurance Championship al hebben aangekondigd dat er vanaf het seizoen 2022 geen prototypes meer mogen starten is het nu al duidelijk dat de Porsches vanaf volgend seizoen om de algemene zege zullen kunnen strijden. Onnodig nog langer te wachten, en minstens drie teams hebben voor dit jaar al hun deelname met een 911 GT3 Cup Type 992 bevestigd: RedAnt Racing, Belgium Racing en Speedlover. 

Naast de introductie van een categorie die is voorbehouden aan de nieuwe 911 GT3 Cup behoudt de Porsche Endurance Trophy Benelux zijn gekende basis: de twee categorieën gewijd aan de Porsche 911 GT3 Cup Type 991 en de Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport blijven uiteraard behouden en vormen elk een race-in-de-race van de GT-klasse van de Belcar. Ook een andere vaste waarde, het partnership met bandenleverancier Michelin, werd voor dit seizoen doorgetrokken. Het prestatie- en kwaliteitsniveau van de Franse rubbers is ondertussen genoegzaam gekend en vormt voor alle Porschisten een grote troef!

De Porsche-rijders zullen door de promotoren van de Porsche Endurance Trophy Benelux bovendien extra in de watten worden gelegd. Hoogstaande technische partner Prospeed Competition verzorgt bij elke wedstrijd de technische ondersteuning en beschikt daarenboven ook over een uitgebreide stock aan reserve-onderdelen. Zo wordt vermeden dat de teams zelf in een volledige waaier aan onderdelen moeten investeren. “Ons doel is om alle teams die de kleuren van Porsche verdedigen de best mogelijke service aan te bieden”, bevestigt Rudi Penders, CEO van Prospeed Competition. “We hebben ook hard aan het reglement gewerkt, zodat iedereen met gelijke wapens aan de start kan komen. Zo zullen we zowel voor als na de races doorgedreven technische controles uitvoeren. Ons doel blijft onveranderd: ervoor zorgen dat alle teams die in de verschillende Porsche-klassen aan de slag gaan in de meest veilige omstandigheden en met gelijke kansen kunnen racen.”

Met deze mooie mix van vaste waarden en nieuwigheden ziet het seizoen 2021 van de Porsche Endurance Trophy Benelux er alvast veelbelovend uit. De eerste afspraak staat over een maand in de agenda gepend: op 8 en 9 mei start het seizoen op Circuit Zolder, in het kader van het New Race Festival.

bron: Porsche Endurance Trophy Benelux

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Mattia Binotto wordt nieuwe leider van Audi’s Formule 1-project

Mattia Binotto wordt de nieuwe leider van Audi's Formule 1-project, dat op 1 augustus begint. Audi bereidt zich voor op zijn intrede in de...

IAME Series Benelux: 5 winnaars openen hun palmares in Genk

Meer dan twee maanden na het raceweekend in Ostricourt gingen de IAME Series Benelux terug van start op het circuit van Karting Genk het...

Frikadelli Racing maakt gastoptreden in de GT World Challenge Europe

Frikadelli Racing zal van 26-28 juli 2024 een gastoptreden maken in de GT World Challenge Europe op de Nürburgring met hun Ferrari 296 GT3,...
error: Content is protected !!