Nieuwe BMW M2 Cup in het voorprogramma van de DTM

De BMW M2 Cup zal zeker te zien zijn in het voorprogramma van de populaire DTM-serie in 2021 en 2022. Het is vooral de bedoeling om nieuw en jong talent aan te trekken in het nieuwe instapmodel van BMW M Motorsport voor klantenteams. Bovendien biedt de BMW M2 Cup samen met de DTM Trophy een nieuwe instapklasse om later door te stoten naar de DTM, professioneel racen met krachtige GT-sportwagens.

“Met de BMW M2 Cup willen we een aantrekkelijk en betaalbaar platform bieden voor getalenteerde coureurs, zodat ze hun rijvaardigheid in de DTM-omgeving kunnen bewijzen en ze de stap kunnen zetten als ze succesvol zijn”, zegt Thomas Felbermair, Vice-president verkoop en marketing BMW M GmbH.

In 2021 zal de BMW M2 Cup in totaal twaalf races verrijden op de volgende circuits: de Norisring (GER), de Lausitzring (GER), de Nürburgring (GER), de Red Bull Ring (AUT), TT Circuit Assen (NED) en Hockenheim (GER). De meest succesvolle coureurs zullen ondersteuning krijgen en maken kans om de komende jaren in andere BMW-raceauto’s plaats te nemen. Het concept voor de BMW M2 Cup is absoluut gericht op gelijke kansen en transparantie.

Meer details over de raceserie en het registratieproces worden gepubliceerd op de website https://bmwm2cup.com. Vragen over de BMW M2 Cup kunnen te allen tijde worden gericht aan het e-mailadres [email protected].

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Twee auto’s voor Iron Lynx in de nieuwe LMGT3-categorie

Iron Lynx heeft bekend gemaakt dat het zal deelnemen aan het FIA World Endurance Championship van 2024, waarbij het team twee Lamborghini Huracán GT3...

John Wartique: “Aan de finish van de Spa Rally staan was al een overwinning op zich”

Door de finish van de Spa Rally te halen bereikten John Wartique en Maxime Andernack het doel dat ze zich voor de start van...

Jimmy D’hondt pakt zijn tweede titel in de BRC Master Cup

Door de afwezigheid van de Nederlanders Roger Hodenius en Jos Verstappen had Jimmy D'hondt aan een 14de plaats in de Spa Rally voldoende om...
error: Content is protected !!