Nieuwe Safety Car voor Circuit Zolder

In 2022 viert MINI de 20ste verjaardag van John Cooper Works. Ter gelegenheid van dit jubileum onthult MINI Belux de nieuwe MINI Safety Car van Circuit Zolder: een 306 pk sterke MINI John Cooper Works Clubman in een opvallend design, ontworpen door designer Nathan Haetty.
 
Exact 20 jaar geleden richtte John Michael ‘Mike’ Cooper, zoon van Formule-1 autobouwer John Cooper, de sportiefste tak van het Britse merk MINI op: John Cooper Works. Vandaag staat ‘JCW’ nog steeds gekend voor de meest performante modellen uit het MINI gamma. “Het design is een knipoog naar het rijke verleden van het submerk John Cooper Works”, zegt Joachim Sas, General Manager van MINI Belux. “De voorbije 20 jaar is John Cooper Works een begrip geworden voor de fans van de meest sportieve MINI’s. Deze verjaardag leek ons het perfecte thema om het tweede jaar van het partnership tussen MINI en Circuit Zolder aan te vatten”, aldus Sas.
 
Het design van de nieuwe MINI Safety Car werd ontworpen door Nathan Haetty, die bekend staat voor zijn opvallende designs. De wrapping legt de nadruk op sportiviteit. “Ook als de wagen stilstaat, straalt hij snelheid uit”, vertelt Nathan Haetty. “De kleuren zwart, rood en wit zijn een directe verwijzing naar de kleuren van het JCW-logo. Ik heb ook de striping op de motorkap, een iconisch element van alle JCW-modellen, geherinterpreteerd en ze een meer eigentijdse uitstraling gegeven. Voor mij is het ontwerp een samenvoeging en synthese van enerzijds de rijke geschiedenis van John Cooper Works en anderzijds de kracht van de huidige modellen”, aldus Nathan.
 
Zijn inspiratie haalde hij uit een gesprek met Mike en Charlie Cooper, zoon en kleinzoon van de befaamde John Cooper, die niet mochten ontbreken in dit proces. Sinds 2008 staan de John Cooper Works modellen aan de top van het MINI gamma, nu met vermogens oplopend tot 225 kW (306 pk) en ondersteltechnologie die ontleend is aan de racerij. Charlie Cooper, de kleinzoon van de racelegende, zet als coureur en merkambassadeur de samenwerking tussen zijn familie en MINI voort.
 
Onder het design van de nieuwe MINI Safety Car schuilt een 306 pk sterke MINI Clubman John Cooper Works met een 2-liter motor, gekoppeld aan een 8-trapsautomaat. Het vermogen wordt verdeeld over de 4 wielen, dankzij de MINI ALL4 vierwielaandrijving kan de wagen onder alle omstandigheden onder controle worden gehouden door de Safety Car bestuurder. 

Bron: Circuit Zolder

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Karting: Thibaut Ramaekers wint in Valencia

Thibaut Ramaekers heeft de eerste finale van het CIK-FIA 2023 Europees Kampioenschap OK-Junior gewonnen in Valencia en dat is een fantastische prestatie. Twee weken...

Een… champagnedouche voor Milo Socardenne!

Lorenzo Donniacuo, Timo Van Impe en Kevin Caprasse (#280 Milo Socardenne) hebben een onbetwistbare overwinning behaald tijdens de eerste wedstrijd van de Fun Cup...

12H MUGELLO: Haas RT wint voor Saintéloc Junior Team

Haas RT heeft zijn eerste overwinning in de 24H SERIES powered by Hankook behaald tijdens de Hankook 12H MUGELLO van dit weekend. Mathieu Detry,...
error: Content is protected !!