Nieuwe Shell-brandstof voor de ADAC GT Masters

Een krachtig statement voor meer duurzaamheid van de ADAC GT Masters: het Duitse GT-kampioenschap neemt een voortrekkersrol op het gebied van de introductie van milieuvriendelijke brandstoffen en zal in het seizoen 2022 uitsluitend gebruik maken van een duurzame brandstof van Shell. De innovatieve Shell-brandstof “Blue Gasoline 98 GT Masters” bevat ongeveer 50% duurzame componenten.

De ADAC GT Masters en Shell leveren hiermee een essentiële bijdrage aan het bereiken van meer duurzaamheid in de autosport. Vanaf dit jaar wordt de nieuwe brandstof ook gebruikt in ADAC GT4 Duitsland, ADAC TCR Duitsland en ADAC Formula 4.

Met ongeveer 50% regeneratieve componenten is “Blue Gasoline 98 GT Masters” een innovatieve ontwikkeling van Blue Gasoline 95, die vorig jaar in Duitsland werd gelanceerd en die Shell in samenwerking met Bosch en Volkswagen ontwikkelde. “Blue Gasoline 98 GT Masters” voldoet zonder beperkingen aan de EN228 E10-norm met minimaal RON98.

Felix Balthasar, Manager Specialty Fuels bij Shell: “De nieuwe brandstof is een nieuwe bouwsteen in ons mozaïek van duurzame brandstofoplossingen, die ons zal helpen de CO2-uitstoot in de mobiliteitssector te verminderen. Onze betrokkenheid bij de autosport is divers en kent een lange geschiedenis. Onder de extreme omstandigheden die we op het circuit tegenkomen, doen we waardevolle kennis op voor het onderzoek naar en de ontwikkeling van alternatieve brandstoffen voor de weg.”

Dr. Gerd Ennser, ADAC Sport President: “Het gebruik van een milieuvriendelijke brandstof van onze langetermijnleverancier Shell in de ADAC GT Masters en de ondersteunende series is een volgende stap in ons meerfasenplan voor meer duurzaamheid in de autosport. Met de introductie van een duurzame brandstof in de professionele klantenraces onderstreept het Duitse GT-kampioenschap zijn pioniersrol en levert het een belangrijke bijdrage aan de reductie van CO2.”

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

ADAC GT Masters: Haupt Racing Team zet pole om in jubileumoverwinning

David Schumacher en Salman Owega van het Haupt Racing Team hebben op de Nürburgring hun tweede seizoensoverwinning behaald tijdens de 250e jubileumrace van de...

ADAC GT Masters: Pole voor Schumacher in jubileumrace

David Schumacher heeft de pole position veroverd voor de jubileumrace van de ADAC GT Masters op de Nürburgring. Tijdens de kwalificatie op zondag zette...

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...
error: Content is protected !!