Nieuwe starttijd voor het Duitse GT-kampioenschap 2022

Volgend jaar starten alle 14 races in het Duitse GT-kampioenschap op hetzelfde tijdstip, zowel op zaterdag als zondag begint de livestream met de tv-partner NITRO om 12.30 uur. Exact een half uur later gaan de lichten op groen. Het seizoen wordt op gang geschoten van 22 tot 24 april in de Motorsport Arena Oschersleben, teams kunnen zich inschrijven vanaf 27 november. Tickets kunnen reeds online aangekocht worden, met vroegboekkorting indien men boekt voor eind december. 

NITRO-baas Oliver Schablitzki: “Met de toevoeging van de ADAC GT Masters aan ons tv-programma hebben we in 2021 een echt hoogtepunt neergezet in het steeds groter wordende aanbod van NITRO in de autosport. We zijn erg blij met het resultaat en de manier waarop de samenwerking met de ADAC verliep. Het Duitse GT-kampioenschap zorgde niet alleen voor uitstekend entertainment tot aan de seizoensfinale, maar ook de ontwikkeling van de cijfers was zeer positief. Met de nieuwe uitzendtijden spelen we ook in op de wens van de fans en teams om eerder te starten met de races.”

“Na de spectaculaire finale op de Nürburgring hebben we met RTL Deutschland om de tafel gezeten en het seizoen geanalyseerd. De cijfers voor het Duitse GT-kampioenschap hebben zich op NITRO sterk ontwikkeld. We kijken uit naar het tweede seizoen bij NITRO”, aldus Lars Soutschka, bestuurslid van ADAC.

Hockenheim 2021

Nieuwe Teams en debuut van de BMW M4 GT3

Heel wat teams draaien al op volle toeren met de voorbereiding op het nieuwe ADAC GT Mastersseizoen. Teams die zich tussen 27 november en 15 december inschrijven profiteren van aantrekkelijke aanbiedingen.”We hebben al veel interesse en positieve feedback gekregen van bekende teams, en ook van enkele nieuwe”, zegt ADAC Motorsport Director Thomas Voss. “De nieuwe GT3-auto’s die we volgend jaar verwachten wekken ook extra interesse.” Audi zal in 2022 strijden met de R8 LMS GT3 evo II, een verdere ontwikkeling van de winnende auto van dit jaar, terwijl de BMW M4 GT3 zijn debuut maakt. Verschillende nieuwe teams zijn van plan om deel te nemen aan het Duitse GT-kampioenschap. Onder hen bevinden zich het nieuw gevormde ZVO Racing-team van Philipp Zakowski en oud-coureur Jörg van Ommen, dat samen met Mercedes-AMG van start gaat.

Circuit Zandvoort 2021

Ticketdeals

Iedereen die de spannende ADAC GT Masters-races en het indrukwekkende ondersteuningsprogramma live op het circuit wil zien, kan tot 31 december profiteren van flinke kortingen. Tickets zijn al verkrijgbaar vanaf € 28, waarbij ADAC-leden nog eens 10% besparen. Gezinnen profiteren ook van gratis toegang voor kinderen tot 16 jaar en jonger, onder begeleiding van een volwassene. Tickets kunnen worden gekocht op adac.de/motorsport.

Er zijn ook online tickets verkrijgbaar voor het nieuwe Family & Friends Festival op de DEKRA Lausitzring (19 t/m 21 augustus), met als hoogtepunt de vijfde ronde van het Duitse GT-kampioenschap. De prijzen voor het familie-evenement van komende zomer, gerund door DEKRA en de ADAC, beginnen vanaf € 5. Bezoekers kunnen zich verheugen op een kleurrijke mix van sport en entertainment in verschillende themagebieden.

Kalender ADAC GT Masters 2022

22.04. – 24.04.2022    Motorsport Arena Oschersleben

20.05. – 22.05.2022    Red Bull Ring 

24.06. – 26.06.2022    CM.com Circuit Zandvoort / NL

05.08. – 07.08.2022    Nürburgring

19.08. – 21.08.2022    Family & Friends Festival DEKRA Lausitzring

23.09. – 25.09.2022    Sachsenring

21.10. – 23.10.2022    Hockenheimring Baden-Württemberg

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!