NTC 2024 in de volgende bocht van het Junior Black Knights Team

De eerste van zeven races van het seizoen vindt dit weekend plaats in Assen (Nederland) voor de drie aanstormende Belgische rijders.

De beste jonge coureurs uit Midden- en Noord-Europa ontmoeten elkaar op het TT Circuit Assen. De Northern Talent Cup 2024 (NTC) gaat dit weekend van start op het legendarische Nederlandse circuit, waar ook het World Superbike Championship wordt gehouden. Het is een kans voor al deze talenten in de motorsport om de sterren tegen het lijf te lopen waar ze ooit deel van hopen uit te maken. Drie Belgen zullen dit seizoen de kleuren dragen van de ASBL Belgian Motorcycle Academy (BMA) en het Junior Black Knights Team.

Na een jaar van leren en zijn eerste punten scoren, vervolgt Lorenzo Pontillo zijn competitieve weg met de ambitie om zijn resultaten te verbeteren. Zijn teamgenoot is Ferre Fleerackers, die in 2021 een opmerkelijke verschijning maakte. Hij leidde de eerste race van zijn carrière in de NTC, op een circuit waarmee hij niet vertrouwd was. Tom Rolin, uitgeroepen tot Jeune Espoir Sportif 2023 door de Fédération Motocycliste Wallonne de Belgique (FMWB), sluit zich bij hen aan in deze nieuwe uitdaging die hij zichzelf heeft gesteld.

De NTC werd opgericht in 2020 en maakt deel uit van het Road to MotoGP-programma, dat competities omvat die rijders voorbereiden op Grand Prix-races. De BMA heeft er altijd vertegenwoordigers gehad en heeft er zelfs vijf overwinningen behaald met Lorenz Luciano, runner-up in 2020 en 2021..

Weekendprogramma op TT Circuit Assen

Vrijdag 19 april:
9:00 – 9:25 uur: Vrije training 1
13:30 – 13:55 uur: Vrije training 2
17:35 – 18:05 uur: Kwalificatie

Zaterdag 20 april:
16:20 uur: Race 1

Zondag 21 april:
16:20 uur: Race 2

De NTC 2024 kalender::
21/04: Assen, Nederland (+ WorldSBK)
05/05: Sachsenring, Duitsland
02/06: Oschersleben, Duitsland
23/06: Most, Tsjechië
07/07: Sachsenring, Duitsland (+ MotoGP)
18/08: Assen 2, Nederland
01/09: Nürburgring, Duitsland

carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!