Nu al een groot succes voor de BRC 2WD Trophy-categorie!

Net zoals tijdens de Rally van Haspengouw afgelopen zaterdag zal er op zaterdag 19 maart tijdens de South Belgian Rally 2022 plaats zijn voor een ruim startveld in de nieuw BRC 2WD Trophy, de opvolger van het RACB Criterium. Een uitstekend voorteken!

“Door het creëren van deze categorie voorbehouden aan tweewielaangedreven auto’s met een cilinderinhoud van minder dan twee liter is het BRC duidelijk de goede weg opgegaan”, stelt organisator DG Sport. “Vooral omdat het inschrijvingsgeld sommigen aanzet om voor het nationale kampioenschap te kiezen. Deze BRC 2WD Trophy onderscheidt zich nu duidelijk van de spectaculaire M-Cup, die eveneens een groot succes kent, en we kijken nu al uit naar de confrontatie tussen de beste regionale rijders, in het spoor van de ‘sterren’ van het Kroon-Oil BRC.”

De winnaar op de Haspengouwse chronoritten, Bart Vandevelde, is de aanvoerder van wat nu al als ‘The Clio Gang’ mag worden omschreven. Ook Laurent Mottet, Kevin Lepaily, Jean-Yves Lejeune, Didier Jaminet, Guillaume Detrait en Eric Cognaut kozen immers voor het Franse bommetje. En die lijst is uiteraard ver van volledig…

Tegenover de Clio’s vinden we een hele waaier aan andere bolides terug, en dan vooral voorwielaandrijvers. Bij het perse gaan stond enkel de Opel Ascona van Eric Louies als achterwielaandrijver op de deelnemerslijst. Staan ook aan de start: een Citroën Saxo (Eddy Buntinx), Peugeot 106 (Frédéric Close, Sylvian Cunin, Philippe Hurdebise, Grégory Vanherle), Peugeot 205 (Guy Grosjean), Peugeot 206 (Jérôme Linchamps), Honda Civic (Bruno de Wilde, Patrick Gaethofs), Citroën C2 (Logan Picart) en Suzuki Swift (Valentin Soupart)!

Er hoeft dus niet aan worden getwijfeld, de BRC 2WD Trophy kent een kanonstart. En u mag er van uit gaan dat andere namen zich eerstdaags nog aan deze reeds ruime lijst zullen toevoegen. 

Info & inschrijvingen: www.southbelgianrally.com 

Bron: STADE 27

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

ADAC GT Masters: Haupt Racing Team zet pole om in jubileumoverwinning

David Schumacher en Salman Owega van het Haupt Racing Team hebben op de Nürburgring hun tweede seizoensoverwinning behaald tijdens de 250e jubileumrace van de...

ADAC GT Masters: Pole voor Schumacher in jubileumrace

David Schumacher heeft de pole position veroverd voor de jubileumrace van de ADAC GT Masters op de Nürburgring. Tijdens de kwalificatie op zondag zette...

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...
error: Content is protected !!