Nu al een groot succes voor de BRC 2WD Trophy-categorie!

Net zoals tijdens de Rally van Haspengouw afgelopen zaterdag zal er op zaterdag 19 maart tijdens de South Belgian Rally 2022 plaats zijn voor een ruim startveld in de nieuw BRC 2WD Trophy, de opvolger van het RACB Criterium. Een uitstekend voorteken!

“Door het creëren van deze categorie voorbehouden aan tweewielaangedreven auto’s met een cilinderinhoud van minder dan twee liter is het BRC duidelijk de goede weg opgegaan”, stelt organisator DG Sport. “Vooral omdat het inschrijvingsgeld sommigen aanzet om voor het nationale kampioenschap te kiezen. Deze BRC 2WD Trophy onderscheidt zich nu duidelijk van de spectaculaire M-Cup, die eveneens een groot succes kent, en we kijken nu al uit naar de confrontatie tussen de beste regionale rijders, in het spoor van de ‘sterren’ van het Kroon-Oil BRC.”

De winnaar op de Haspengouwse chronoritten, Bart Vandevelde, is de aanvoerder van wat nu al als ‘The Clio Gang’ mag worden omschreven. Ook Laurent Mottet, Kevin Lepaily, Jean-Yves Lejeune, Didier Jaminet, Guillaume Detrait en Eric Cognaut kozen immers voor het Franse bommetje. En die lijst is uiteraard ver van volledig…

Tegenover de Clio’s vinden we een hele waaier aan andere bolides terug, en dan vooral voorwielaandrijvers. Bij het perse gaan stond enkel de Opel Ascona van Eric Louies als achterwielaandrijver op de deelnemerslijst. Staan ook aan de start: een Citroën Saxo (Eddy Buntinx), Peugeot 106 (Frédéric Close, Sylvian Cunin, Philippe Hurdebise, Grégory Vanherle), Peugeot 205 (Guy Grosjean), Peugeot 206 (Jérôme Linchamps), Honda Civic (Bruno de Wilde, Patrick Gaethofs), Citroën C2 (Logan Picart) en Suzuki Swift (Valentin Soupart)!

Er hoeft dus niet aan worden getwijfeld, de BRC 2WD Trophy kent een kanonstart. En u mag er van uit gaan dat andere namen zich eerstdaags nog aan deze reeds ruime lijst zullen toevoegen. 

Info & inschrijvingen: www.southbelgianrally.com 

Bron: STADE 27

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Legend Condroz Rally: Het deelnemersveld van de eerste editie krijgt vorm

Sinds de aankondiging dat de Royal Motor Club de Huy de Legend Condroz Rally zou organiseren, die gepland staat voor 10, 11 en 12...

Schubert Motorsport bovenaan voor Manthey EMA tijdens DTM-test in Hockenheim

Schubert Motorsport domineerde de DTM-testdagen op het circuit van Hockenheim, met René Rast als snelste coureur, gevolgd door teamgenoten Sheldon van der Linde en...

Henk Vossen opnieuw naar WRC Rally van Kroatië

Als op vrijdag 19 april in Zagreb de voor het Wereldkampioenschap meetellende Rally van Kroatië van start gaat, zal ook de Nederlandse routinier Henk...
error: Content is protected !!