NWES: Alon Day en Vittorio Ghirelli op pole in Valencia

Alon Day pakt de poleposition in EuroNASCAR PRO op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia, bij de EuroNASCAR 2 wist Vittorio Ghirelli zich als eerste te kwalificeren voor ronde 7 van de NASCAR Whelen Euro Series 2020.

PK Carsport piloot Alon Day vloog met een rondetijd van 1: 40.764 over het 4 kilometer lange iconische circuit, bijna 1 seconde sneller dan de tijd van Ghirelli die met 1: 41.631 de snelste was bij de Elite 2. Voor Day was dit zijn tweede poleposition van het seizoen nadat hij eerder de snelste tijd zette in Kroatië tijdens ronde 6.

“Het is goed om morgen op pole te staan voor de race”, aldus de Monster Energy-atleet. “Ik denk dat mijn team en ik echt deze poleposition moesten pakken. Het is een goed begin van een uitdagend weekend en het PK Carsport-team heeft me een geweldige auto gegeven. Iedereen heeft daar zo hard voor gewerkt. We moeten de leiding in het kampioenschap behouden en proberen het maximale aantal punten te scoren.”

Gianmarco Ercoli kwam een halve seconde tekort op Day, de CAAL Racing piloot draaide vijftien rondjes om een tweede tijd neer te zetten, maar liefst acht ronden meer dan Day die er amper zeven nodig had, om de beste chrono binnen te halen.

Vittorio Ghirelli kon zijn teamgenoot Martin Doubek in de kwalificatie met amper 0,081 seconden verschil verslaan in de EuroNASCAR 2. 

“Het was een zware kwalificatie en het verschil was zeer klein”, zei Ghirelli. “Ik had een beetje verkeer tijdens mijn snelste ronde en het was niet mogelijk om achteraf te verbeteren. Maar het was goed genoeg om de poleposition te pakken. We kijken uit naar de races en we proberen de positieve energie vast te houden voor de komende uitdagingen.”

De EuroNASCAR PRO en EuroNASCAR 2 komen vrijdag weer in actie. Er zijn twee EuroNASCCAR 2 races om 9:00 uur en 16:15 uur en één EuroNASCAR PRO race om 13:00 uur. Alle races worden live uitgezonden op de sociale mediaprofielen van EuroNASCAR (YouTube, Facebook, Twitch), Motorsport.tv en Kreator TV.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!