NWES: Alon Day neemt revanche na tegenslag van zaterdag!

Alon Day weer voluit in de running voor het kampioenschap van 2021, de Israëliër behaalde zijn zevende carrièreoverwinning op Circuit Zolder en kan dus verder dromen van zijn vierde NASCAR Whelen Euro Series-titel. Met 27 overwinningen verbreekt de EuroNASCAR PRO-coureur het record met de meeste overwinningen op één enkel NWES-circuit.

Day stond voor de tweede race van het weekend op poleposition, de coureur van de #88 Monster Energy CAAL Racing Chevrolet Camaro behield de leiding na een geweldige start en dook zij aan zij met Stienes Longin de eerste bocht in. Maar onze landgenoot ging iets later op de remmen, waardoor hij bij het uitkomen van de eerste linkse net in de grindbak belandde en meteen terugviel naar plaats acht. Nog voor de openingsronde was volbracht, kon niemand nog aansluiting vinden met Day.

Door het voorval met Stienes was Marc Goossens opgeschoven naar de tweede plaats met zijn #56 CAAL Racing Chevrolet Camaro. Giorgio Maggi en Lucas Lasserre streden lange tijd om de derde plaats, maar de Zwitser moest uiteindelijk de derde positie afstaan aan Lasserre en eindigde pas op een zesde plaats algemeen. Er volgde nog een mooie strijd tussen Goossens en Lasserre voor de vele bezoekers op Circuit Zolder, in ronde 16 was er even contact tussen beide wagens en kwamen ze zelfs even langs het asfalt terecht. Maar het was toch onze landgenoot die uiteindelijk de tweede plaats kon blijven verdedigen tot aan de finish voor zijn thuispubliek.

“Het was echt een verlossing, want het weekend was zwaar en teleurstellend begonnen op zater-dag”, zei Day in Victory Lane. “Het team heeft geweldig werk geleverd en me een sterke Monster Energy Camaro gegeven voor de laatste race van het reguliere seizoen. Ik ga niet kijken naar het puntenklassement voor de finale op Autodromo di Vallelunga in Italië, maar focus mij vooral van race tot race. Op 31 oktober weten we waar we zullen staan in het algemeen klassement.”

De NASCAR Whelen Euro Series 2021 viert zijn finale op Autodromo di Vallelunga in Italië van 30-31 oktober. In beide kampioenschappen is de strijd om de titels ongelooflijk spannend en daarom zal de allerlaatste race van het seizoen beslissen wie de NASCAR-kroon zal dragen.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Supercup: Jonge coureurs domineren 31e seizoen

Het 31e seizoen van de Porsche Mobil 1 Supercup werd gekenmerkt door opvallende prestaties van jonge coureurs. De 20-jarige Deense Porsche Junior, Bastian Buus,...

Team RaceArt keert voor het eerst sinds 2019 terug in de Porsche Carrera Cup Benelux

Team RaceArt keert terug naar de Porsche Carrera Cup Benelux en verwelkomt Sam Jongejan, de regerend kampioen van de BetCity Mazda MX-5 Cup, als...

De Fun Cup powered by Hankook aan de vooravond van een nieuw tijdperk

Het leven bestaat uit verschillende hoofdstukken, een vaststelling die ook geldt voor de Fun Cup powered by Hankook. Na de voorbije aankondiging dat Marc...
error: Content is protected !!