NWES: Alon Day pakt 24ste overwinning met de nr. 24 van PK Carsport

Opnieuw stond er geen maat op de dominantie van Alon Day in de Final 1 van het EuroNASCAR PRO-seizoen, deze overwinning kan straks wel eens de doorslag geven tijdens de allerlaatste seizoensfinale om zijn derde NASCAR Whelen Euro Series-titel te grijpen. De PK Carsport-coureur leidde van start-tot-finish in zijn nr. 24 Chevrolet Camaro gedurende 18 ronden op het Circuit van Ricardo Tormo. Met deze overwinning behaalde de Israëliër zijn vierde overwinning van het seizoen en de 24ste van zijn NASCAR-carrière. 

Wanneer de lichten op groen gingen nam Day meteen de leiding in handen na de eerste bocht. Teamgenoot Stienes Longin was vlak achter hem maar raakte in de derde bocht al betrokken bij een aanrijding waarvoor de safety car moest tussenkomen. Voor onze landgenoot Longin was het meteen over en uit, maar Day kon in de zesde ronde opnieuw een geweldige herstart nemen. De 29-jarige PK Carsport-coureur kon vervolgens een grote kloof slaan met zijn achtervolgers, in de slotfase van de wedstrijd was zijn voorsprong zo groot dat hij zijn wagen kon sparen en vervolgens zijn tweede opeenvolgende geblokte vlag in Spanje kon veroveren.

“In het begin was het moeilijk en het is jammer om mijn teamgenoot in de eerste ronde te verliezen”, zei de leider van het EuroNASCAR PRO-kampioenschap. “Het had net als gisteren een geweldig resultaat kunnen zijn voor mijn team PK Carsport. Alles ging goed voor mij. Ik werd onder druk gezet door Loris Hezemans, maar hij viel plotseling terug en ik weet niet wat er met hem is gebeurd. Op het einde besloot ik mijn banden en de remmen te sparen. Voor ons is 50 procent van de klus geklaard, maar er is nog één race te gaan!”

Lasse Sørensen had een zware taak voor de boeg aan het begin van de race, als hij nog aanspraak wou maken op de titel moest hij zijn wagen van de elfde startgrid zo snel mogelijk naar voor trachten te brengen. Uiteindelijk slaagde de Deen erin om zijn nr. 66 DF1 Racing Chevrolet Camaro naar de tweede plek te racen en pakte daarmee ook zijn tweede overwinning in de Junior Trophy. 

NWES-veteraan Lucas Lasserre rondde het EuroNASCAR PRO-podium af met een enorme comeback door van de 15de naar een derde positie op te klimmen. De Fransman was bijzonder blij om dit te vieren nadat zijn team de nr. 33 Mishumotors-auto ’s nachts had herbouwd na een crash eerder in het EuroNASCAR 2-kampioenschap.

Het EuroNASCAR PRO-kampioenschap 2020 gaat haar laatste race van het seizoen in en de strijd om de titel is nog steeds niet beslist. Alon Day en Lasse Sørensen staan in het middelpunt van de finale over 18 ronden die om 15:55 uur begint en wordt uitgezonden op de sociale mediaprofielen van EuroNASCAR (YouTube, Facebook, Twitch), Motorsport.tv en Kreator TV.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Mattia Binotto wordt nieuwe leider van Audi’s Formule 1-project

Mattia Binotto wordt de nieuwe leider van Audi's Formule 1-project, dat op 1 augustus begint. Audi bereidt zich voor op zijn intrede in de...

IAME Series Benelux: 5 winnaars openen hun palmares in Genk

Meer dan twee maanden na het raceweekend in Ostricourt gingen de IAME Series Benelux terug van start op het circuit van Karting Genk het...

Frikadelli Racing maakt gastoptreden in de GT World Challenge Europe

Frikadelli Racing zal van 26-28 juli 2024 een gastoptreden maken in de GT World Challenge Europe op de Nürburgring met hun Ferrari 296 GT3,...
error: Content is protected !!