NWES: Alon Day schrijft een nieuw stukje NASCAR-geschiedenis

Vandaag schrijft Alon Day opnieuw een stukje NASCAR-geschiedenis op Circuit Ricardo Tormo in Valencia, Spanje. Met zijn 23ste overwinning verbreekt tweevoudig kampioen Alon Day het record van Ander Vilarino dat op 22 NWES-overwinningen stond. Maar zeker zo belangrijk is de voorsprong die de PK Carsport-coureur nog neemt in het EuroNASCAR PRO-kampioenschap voorafgaand aan de finale in Spanje.

Day mocht de start nemen vanaf de poleposition maar verloor de leiding van het peloton na het eerste bochtenwerk aan zijn teamgenoot Stienes Longin. Wat volgde was een mooi en eerlijk gevecht tussen de twee PK Carsport-coureurs, maar in de elfde ronde slaagde Day er toch in de Belgische nr. 11 Chevrolet Camaro te verschalken. De Israëliër kon de druk van Stienes afhouden en pakte na 18 ronden uiteindelijk als eerste de zwart-wit geblokte met een kleine voorsprong van 1,262 seconden op onze landgenoot.

“Nog twee te gaan”, zei Day, die meer dan tevreden was met de eerlijke strijd tegen zijn teamgenoot. “Ik heb een fantastisch team en een geweldige teamgenoot. Ik ben blij dat we het schoon hebben gehouden en dat we alle andere coureurs achter ons hebben kunnen laten. Het is een geweldige prestatie voor PK Carsport om deze 1-2 te scoren. Nu zijn er nog twee te gaan!”

(c) NASCAR Whelen Euro Series / Stephane Azemard

Longin had een contant tempo in de slotfase van de race en reed naar een verdiende tweede plaats voor regerend NWES-kampioen Loris Hezemans, die het podium voltooide. Maar als de nr. 50 Hendriks Motorsport-coureur zijn titel nog wil verdedigen zal de Nederlander zijn best moeten doen in de laatste twee dubbele puntenraces van het 2020 NWES-seizoen.

Alon Day leidt het kampioenschap nu met een voorsprong van 14 punten op Sørensen. Alles is nog mogelijk in het NASCAR Whelen Euro Series-kampioenschap zeker nu de laatste 2 finale races voor dubbele punten worden verreden.

De EuroNASCAR Finals beginnen vandaag al slechts een paar uur na de kwalificaties: de EuroNASCAR PRO en EuroNASCAR 2 kwalificatie vinden plaats om 12:40 uur, gevolgd door EuroNASCAR 2 Finale 1 om 15:55 uur. Alle sessies worden live uitgezonden op de sociale mediaprofielen van EuroNASCAR (YouTube, Facebook, Twitch), Motorsport.tv en Kreator TV.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Legend Condroz Rally: Het deelnemersveld van de eerste editie krijgt vorm

Sinds de aankondiging dat de Royal Motor Club de Huy de Legend Condroz Rally zou organiseren, die gepland staat voor 10, 11 en 12...

Schubert Motorsport bovenaan voor Manthey EMA tijdens DTM-test in Hockenheim

Schubert Motorsport domineerde de DTM-testdagen op het circuit van Hockenheim, met René Rast als snelste coureur, gevolgd door teamgenoten Sheldon van der Linde en...

Henk Vossen opnieuw naar WRC Rally van Kroatië

Als op vrijdag 19 april in Zagreb de voor het Wereldkampioenschap meetellende Rally van Kroatië van start gaat, zal ook de Nederlandse routinier Henk...
error: Content is protected !!