NWES: Alon Day veegt concurrentie op een hoopje, Vittorio Ghirelli 2 op 2 in EuroNASCAR 2

Alon Day pakt de zege in de laatste EuroNASCAR PRO wedstrijd van het weekend op Kroatische bodem, de PK Carsport-coureur vertrok als polesitter en verloor op geen enkel ogenblik de controle over de leiding in de wedstrijd. Met deze nieuwe overwinning doet de Israëlier opnieuw een goede zaak in het puntenklassement. Titelverdediger Loris Hezemans kwam als tweede onder de zwart-wit geblokte door voor de Italiaan Nicolo Rocca.

Alon Day had opnieuw een perfecte start en kon in de beginfase van de wedstrijd een kleine kloof slaan met de rest van het peleton. Regerend NWES-kampioen Loris Hezemans volgde op de tweede plaats in zijn nr. 50 Hendriks Motorsport Mustang op de voet gevolgd door PK Carsport Stienes Longin. In ronde zeven moest de safety car tussenkomen omdat Lucas Lasserre tot stilstand was gekomen op het rechte stuk in zijn nr. 33 wegens problemen met de aandrijfas. Het hele deelnemersveld werd terug bij elkaar gebracht, maar bij de herstart in ronde acht stond er opnieuw geen maat op de Israëlier, die zonder enige moeite naar de zege reed in zijn Chevrolet Camaro nr. 24. Met zijn nieuwe overwinning op de Automotodrom Grobnik evenaart tweevoudig kampioen Alon Day het record van Ander Vilarino dat op 22 NWES-overwinningen stond.

“Het is een geweldig gevoel”, verteld Alon Day. “Het PK Carsport-team heeft zoveel werk gestoken in de nr. 24 Monster Energy Chevrolet Camaro. Helaas is de kwalificatie gisteren niet gelukt, maar we hebben het beste uit de situatie gehaald. Ik sta nu gelijk met Ander Vilarino voor het all-time record en dat is iets waar ik heel blij mee ben.”

(c) NASCAR Whelen Euro Series – Stephane Azemard

Deze keer verging het Stienes Longin iets minder dan gisteren, in een deur-aan-deur gevecht voor de derde plaats verliest onze landgenoot de controle over de wagen na contact met Nicolo Rocca. Longin raakt van het asfalt en moet zijn weg vervolgen door het gras, uiteindelijk valt hij terug tot een 8ste plaats in het peloton. Na de wedstrijd krijgt Rocca een tijdstraf van 30 seconden opgelegd en speelt zo zijn derde plaats kwijt, uiteindelijk wordt hij gedegradeerd tot 13de in de einduitslag. Marc Goossens is met zijn 4de plaats beste Belg en mist op een haar na het algemeen podium. 

Alon Day leidt het algemeen klassement met 214 punten in de EuroNASCAR PRO-klasse, Lasse Sørensen staat tweede met 200 punten voor Gianmarco Ercoli (196 punten), Loris Hezemans (189 punten) en Stienes Longin (188 punten). 

In de EuroNASCAR 2 won Vittorio Ghirelli zijn tweede opeenvolgende race op het 4.168 kilometer lange circuit aan de Kroatische Rivièra. De Italiaan nam opnieuw de leiding in handen van start tot finish en verstevigd hiermee opnieuw zijn voorsprong in het kampioenschap. 

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland begint het nieuwe seizoen in Imola

Het nieuwe seizoen van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland gaat van start op het circuit van Imola, Italië, met een indrukwekkend veld van...

RedAnt Racing met grote ambities richting thuisrace in Spa

Na een klinkende zege in de 12 uur van Mugello trekt RedAnt Racing als leider in de 992-klasse naar de tweede manche van de...

NTC 2024 in de volgende bocht van het Junior Black Knights Team

De eerste van zeven races van het seizoen vindt dit weekend plaats in Assen (Nederland) voor de drie aanstormende Belgische rijders. De beste jonge coureurs...
error: Content is protected !!