NWES: Dylan Derdaele en Marc Goossens racen onder de vleugels van CAAL Racing

Op 12 en 13 september gaat de eerste wedstrijd van het nieuwe NWES-seizoen eindelijk van start in Vallelunga. Gisteren maakten Marc Goossens en Dylan Derdaele bekend dat ook zij zullen deelnemen aan het kampioenschap, ze zullen mee strijden met een prachtige Ford Mustang die gerund zal worden door het Italiaanse team CAAL Racing. De wagen in de gekende oranje-zwart layout zal ingezet worden in de EuroNASCAR PRO- en de EuroNASCAR 2, waar de twee Belgen alles uit de kast zullen halen om de titels binnen te halen in het kampioenschap.

“Het is zeker een lang en bewogen laagseizoen geweest. Hoewel het oorspronkelijke plan was dat ik een auto zou delen met Sven Van Laere en dat Dylan in een andere auto zou racen, maakte de COVID-situatie het onmogelijk, dus besloot ik met Dylan om onze krachten te bundelen. Toen we uiteindelijk met CAAL Racing spraken, benaderden ze deze deal vanuit een race-standpunt en we waren erg op elkaar afgestemd, “zei” The Goose “, die dagelijks met Derdaele werkt in de organisatie van het Belgium Racing-team, waar hij fungeert als programmamanager. “Ik heb vaak tegen CAAL Racing gereden en het lijdt geen twijfel dat ze uiterst competitief zijn, maar ze zorgen ook voor een familiale sfeer, wat hetzelfde is als bij Belgium Racing en daarom ben ik er zeker van dat we in de best mogelijke situatie zullen zijn.”

“Met Marc hebben we afgesproken dat het voor mijn eerste volledige seizoen in NASCAR beter zou zijn om wat meer waardevolle ervaring op te doen en ons te concentreren op het EuroNASCAR 2-kampioenschap.” aldus Derdaele. “Het zal me zeker helpen om een ​​diepere kennis van de auto en de serie te hebben en een winnaar te worden in de NWES. CAAL was erg behulpzaam bij het creëren van een situatie waarin we de auto konden delen. Het zal ons geweldige kansen bieden om te concurreren vooraan terwijl we onze partner de beste waarde geven, zowel op nationaal als internationaal niveau.”

“We zijn erg blij dat we een geweldige professional als Marc en een coureur met veel potentieel zoals Dylan bij ons hebben”, zei Luca Canneori, teammanager van CAAL Racing. “Dit seizoen is vreemd en moeilijk vanwege de pandemie, maar in januari en februari hebben we hard aan de auto’s gewerkt en dat zullen we blijven doen richting de start van het kampioenschap. We hebben een sterke opstelling en we willen vechten voor de overwinning. “

Het Italiaanse team zal op maandag 24 augustus in Vallelunga een volledige testdag organiseren met al zijn coureurs ter voorbereiding van de NASCAR Whelen Euro Series-seizoensopener van 12-13 september. Dylan Derdaele en Marc Goossens vliegen na Zandvoort rechtstreek door naar Vallelunga om kennis te maken met het circuit en de Ford Mustang.

Belgium Racing

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Jimmy D’hondt gaat voor drie op een rij in de BRC Master Cup

Mede omdat Roger Hodenius en Jos Verstappen hun kansen niet verdedigden in de laatste wedstrijd van het seizoen in Spa, werd Jimmy D'hondt vorig...

Jan Lauryssen met Belgium Racing op zegejacht in GT Cup Europe

Jan Lauryssen verdedigt in 2024 de kleuren van het Limburgse Belgium Racing Team. De Kempenaar ontpopte zich de voorbije seizoenen tot een referentie in...

Rally van Haspengouw: De Clio’s favoriet tussen de boomgaarden

Ook dit jaar zorgt de 2WD Trophy voor een lage instapdrempel in het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. In de 2WD Trophy wordt immers gereden...
error: Content is protected !!