NWES: Indrukwekkende zege voor Stienes Longin

Tijdens het American Festival in Zolder was Stienes Longin op twee fronten actief: de vicekampioen van 2019 maakte zijn comeback in de NASCAR Whelen Euro Series en samen met vader Bert en Christoff Corten stond de Leuvenaar ook aan de start van de seizoensfinale van het Belcar Endurance Championship. 

Dat Stienes Longin zijn #11 Chevrolet uit de ateliers van PK Carsport speciaal voor het American Festival in Zolder nog eens vanonder de beschermhoes zou halen, was al langer bekend. Door omstandigheden kon de NASCAR Whelen Euro Series vicekampioen van 2019 dit jaar geen volledig seizoen afwerken, maar hij stond er wel op om tijdens de Belgische manche van het Europese kampioenschap present te tekenen. En dat liep ontzettend goed: meteen op pole voor de eerste race!

“Door dit seizoen met heel wat verschillende auto’s te rijden, heb ik het gevoel dat ik de afgelopen maanden wel wat progressie heb gemaakt”, stelt Longin jr. “Dat verklaart misschien één en ander. Al moet ik zeggen dat ik zeer onder de indruk was van de snelheid die nu door de NASCAR-bolides wordt ontwikkeld.”

In de race verzilverde Longin zijn pole, en reed foutloos naar een klinkende zege. “Dat leek misschien makkelijk, maar in zo een NASCAR-auto is het altijd een beetje afzien. Maar dat maakte het gevoel als eerste over de streep te rijden er alleen maar mooier op. Het was één van de mooiste dagen uit mijn autosportcarrière.” 

Jammer genoeg verliep de tweede dag van het American Festival iets minder vlot. In de tweede NWES-race schoof Stienes Longin al in de eerste bocht naast de baan, maar kon hij toch nog als zevende over de streep komen. “Iets te veel risico’s genomen in de eerste bocht”, gaf Stienes achteraf grif toe. “Maar daarna heb ik me bij het opnieuw naar voor racen wel geamuseerd.”

Voor de slotmanche van het Belcar Endurance Championship kon The Rocket #11 Krafft/PK Carsport Norma zich op pole kwalificeren. Christoff Corten en Stienes Longin reden vlotjes helemaal voorin,  maar dan stak een schakelprobleem de kop op.

“In de Belcar hebben we de kelk tot de bodem moeten legen”, legt Bert Longin uit. “De wagen ging nochtans als een pijl, en we waren steeds vooraan te vinden. Zelfs toen Stienes tegen een drive-through aanliep – na de wissel was hij iets te enthousiast en dook hij onder de normtijd – konden we nog om de eerste plaats vechten. Een zege zat er zeker in. Maar een paar ronden in mijn rijbeurt stak een schakelprobleem de kop op. Jammer. De eerste helft van de Belcar-race en de zege van Stienes op zaterdag bewijst echter dat we niets van onze competitiegeest zijn kwijtgeraakt.”

En dat kan volgend weekend nog eens worden bewezen: dan werkt Stienes samen met Peter Guelinckx in Zandvoort de voorlaatste manche van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux af. Zowel Longin (Pro) als Guelinckx (Am) voeren in hun categorie de tussenstand aan.

Racemail Press Team

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Legend Condroz Rally: Het deelnemersveld van de eerste editie krijgt vorm

Sinds de aankondiging dat de Royal Motor Club de Huy de Legend Condroz Rally zou organiseren, die gepland staat voor 10, 11 en 12...

Schubert Motorsport bovenaan voor Manthey EMA tijdens DTM-test in Hockenheim

Schubert Motorsport domineerde de DTM-testdagen op het circuit van Hockenheim, met René Rast als snelste coureur, gevolgd door teamgenoten Sheldon van der Linde en...

Henk Vossen opnieuw naar WRC Rally van Kroatië

Als op vrijdag 19 april in Zagreb de voor het Wereldkampioenschap meetellende Rally van Kroatië van start gaat, zal ook de Nederlandse routinier Henk...
error: Content is protected !!