NWES: Kroatië vervangt Tsjechië als derde evenement van het seizoen 2020

Ook de Nascar Whelen Euro Series maakten vandaag bekend dat de komende NASCAR GP van Tsjechië op 14-15 november uitgesteld zal worden naar 2021 wegens de wereldwijde corona pandemie. Maar er is ook goed nieuws, het evenement zal op dezelfde data worden vervangen door de allereerste NASCAR GP van Kroatië in het Automotodrom van Grobnik, aan de Kroatische Rivièra.

Jerome Galpin, President CEO van NWES: 

“In zo’n uitdagende en onzekere situatie moeten we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen en de veiligheid van iedereen als topprioriteit stellen. Het is echt triest om de NASCAR GP Tsjechië uit te stellen, maar het is de beste beslissing voor iedereen. We zijn al aan het werk met onze geweldige partner Autodrom Most om onze Centraal-Europese fans volgend jaar een nog betere show te bieden.”

“Vanwege de beperkingen uitgevaardigd door de Tsjechische regering werden we gedwongen het racecircuit te sluiten voor het publiek. In deze situatie, en vanwege onzekerheid over de duur van de beperkingen, kan het evenement niet worden georganiseerd. Tenminste één goed bericht voor de fans. De race in Grobnik wordt live gestreamd en we zullen de link plaatsen op onze Autodrom Most Facebook-pagina,” aldus Jana Svobodová, Marketing en Business Director van Autodrom Most.

Het Automotodrom van Grobnik zal op 14-15 november de ronde 5 en 6 organiseren, het 4,168 km lange parcour biedt coureurs en teams een geheel nieuwe uitdaging met 18 bochten en zijn vele hoogteverschillen.

Fans en familie kunnen de allereerste NASCAR GP van Kroatië live volgen op de sociale media van de EuroNASCAR, op Motorsport.tv en Kreator TV van 14-15 november.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Mattia Binotto wordt nieuwe leider van Audi’s Formule 1-project

Mattia Binotto wordt de nieuwe leider van Audi's Formule 1-project, dat op 1 augustus begint. Audi bereidt zich voor op zijn intrede in de...

IAME Series Benelux: 5 winnaars openen hun palmares in Genk

Meer dan twee maanden na het raceweekend in Ostricourt gingen de IAME Series Benelux terug van start op het circuit van Karting Genk het...

Frikadelli Racing maakt gastoptreden in de GT World Challenge Europe

Frikadelli Racing zal van 26-28 juli 2024 een gastoptreden maken in de GT World Challenge Europe op de Nürburgring met hun Ferrari 296 GT3,...
error: Content is protected !!