NWES: Lasse Sørensen claimt de overwinning in de eerste EuroNASCAR PRO-race van Valencia

Meer dan zeven ronden werd er hevig strijd geleverd in een deur-aan-deur gevecht tussen Lasse Sørensen en Loris Hezemans in de eerste race van de NASCAR GP in Spanje tijdens de EuroNASCAR PRO. Uiteindelijk neemt Sørensen de zege en pakt daarmee ook meteen zijn tweede overwinning van het seizoen op het Circuit Ricardo Tormo. Door deze overwinning verkleint de Deense reus ook zijn achterstand met amper vijf punten op Alon Day in het kampioenschap.

Alles liep niet van een leien dak voor de 23-jarige Deen achter het stuur van zijn nr. 66 DF1 Chevrolet Camaro. Tijdens ronde twee raakte hij van de baan af door contact met een andere wagen en moest zich opnieuw een weg naar het voorste front vechten. Maar wat later in de race stond het geluk een beetje aan zijn zijde wanneer Alon Day een drive through penalty kreeg voor een botsing met Gianmarco Ercoli in de eerste ronde van de race. Op dat moment reed onze landgenoot Stienes Longin comfortabel aan de leiding en had met zijn nr. 11 PK Carsport Chevrolet Camaro een kleine kloof kunnen slaan op zijn achtervolgers. Maar in ronde negen slaat het noodlot toe voor de Belg en moet zijn wagen parkeren vanwege problemen met de koppeling.

Door deze problemen met de andere piloten krijgen we vooraan een mooi duel tussen Sørensen en Hezemans. In ronde elf leveren beide coureurs een prachtige strijd met leuke deur-aan-deur gevechten om de leiding van de wedstrijd. Maar het is uiteindelijk de Deen die de strijd wint en regerend NWES-kampioen Hezemans genoegen moet nemen met de tweede plaats in zijn nr.50 Hendriks Motorsport Ford Mustang. Lucas Lasserre vervolledigd het podium met een knappe derde plaats.

(c) NASCAR Whelen Euro Series / Stephane Azemard

“Het is altijd fantastisch om te winnen”, aldus Sørensen, die ook de Junior Trophy won. “Ik bedank mijn team voor de geweldige auto. We hadden wat motorproblemen, maar de setup is erg goed. Alle monteurs hebben geweldig werk geleverd om deze auto te laten racen. De strijd met Loris was geweldig. Er was veel respect tussen ons en ik denk dat we een heel mooie show hebben neergezet.” Nadat hem werd gevraagd naar zijn titelambities, antwoordde hij: “Daar denk ik op dit moment nog niet aan. Ik wil gewoon mijn best doen en het meeste uit dit weekend halen. Zondag zullen we zien waar we zullen staan in het klassement.”

Alon Day die na zijn drive through penalty terugviel naar de twaalfde plaats bleef pushen om zich terug een weg naar voren te vechten, de Israëliër wist zich uiteindelijk nog op te werken naar een knappe zesde plaats algemeen. Beste Belg was Marc Goossens die met zijn vierde plaats net naast het algemene podium greep in zijn nr. 98 CAAL Racing Ford Mustang.

Met nog drie races te gaan in het EuroNASCAR PRO-seizoen 2020, waarvan er de laatste twee voor dubbele punten worden verreden, leidt Alon Day het kampioenschap voorlopig met 5 punten voorsprong op Sørensen. Hezemans en Ercoli staan op een gedeelde derde plaats, met 21 punten achterstand op de Israëliër.

De EuroNASCAR PRO ronde 8 van de NASCAR GP Spanje begint zaterdag om 8.40 uur. De tweede EuroNASCAR 2-race staat op het programma voor vandaag voor 15.55 uur. Alle races van de Valencia Super Speedweek worden live uitgezonden op de social media-profielen van EuroNASCAR, Motorsport.tv en Kreator TV.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!