NWES: Loris Hezemans opent het seizoen met winst in Valencia

Na een spannende strijd van 18 ronden pakt Loris Hezemans zijn eerste overwinning van het NASCAR Whelen Euro Serie-seizoen 2021 op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia. Achter het stuur van zijn # 7 Hendriks Motorsport Ford Mustang versloeg de 23-jarige Nicolo Rocca van DF1 Racing en Gianmarco Ercoli van CAAL Racing in een felle strijd om de overwinning.

“Het was een bewogen race en zeker een uitdagende”, zei Hezemans, die de snelste raceronde neerzette. “Ik dacht dat ik een goede start had genomen, maar Alon pushte echt vanaf de tweede plaats en nam de leiding. Het was een geweldige strijd vooraan met Alon en ook Gianmarco, die ongelooflijk snel was. Het is geweldig om terug te zijn in Victory Lane en het seizoen goed te beginnen met Hendriks Motorsport hier in Valencia. Ik hoop dat ik de banden niet te veel heb belast voor de race van morgen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we weer vooraan kunnen rijden in de tweede EuroNASCAR PRO-race.”

(c) NASCAR Whelen Euro Series / Stephane Azemard

De vierde plaats ging naar Thomas Ferrando uit Frankrijk van Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsport, Alon Day maakte uiteindelijk de top-5 compleet na een penalty van 5 seconden wegens track limits niet gerespecteerd te hebben. Onze landgenoot DF1 Racing-coureur Marc Goossens moest tevreden zijn met de negende plaats.

(c) NASCAR Whelen Euro Series / Stephane Azemard

EuroNASCAR PRO Round 2 vindt plaats op zondag om 14:45 uur, terwijl de eerste EuroNASCAR 2-race van het seizoen vandaag om 16:45 uur volgt. Alle races worden live uitgezonden op de sociale mediakanalen van EuroNASCAR – YouTube, Facebook, Twitch – en Motorsport.tv.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland begint het nieuwe seizoen in Imola

Het nieuwe seizoen van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland gaat van start op het circuit van Imola, Italië, met een indrukwekkend veld van...

RedAnt Racing met grote ambities richting thuisrace in Spa

Na een klinkende zege in de 12 uur van Mugello trekt RedAnt Racing als leider in de 992-klasse naar de tweede manche van de...

NTC 2024 in de volgende bocht van het Junior Black Knights Team

De eerste van zeven races van het seizoen vindt dit weekend plaats in Assen (Nederland) voor de drie aanstormende Belgische rijders. De beste jonge coureurs...
error: Content is protected !!