NWES: Marc Goossens en Dylan Derdaele ambiëren podiumplaatsen in Valencia

Dylan Derdaele en Marc Goossens trekken deze week naar het Spaanse Valencia voor het sluitstuk van de NASCAR Whelen Euro Series. Op het bekende Circuit Ricardo Tormo staan liefst acht wedstrijden op het programma, waaronder de finales waarin er dubbele punten te verdienen zijn. De twee Belgium Racing-rijders zijn erop gebrand om een seizoen met veel pech af te sluiten met minstens één nieuwe ereplaats aan boord van de #98 Derdaele+ Ford Mustang. 

Voor Marc Goossens is de piste in Valencia gekend terrein, toch is er één belangrijk verschil ten opzichte van andere seizoenen, zo vertelt de Kempenaar. “Valencia fungeert normaal als seizoensopener, maar vanwege een gewijzigde planning om de gekende redenen kroont het Spaanse circuit nu de kampioenen. Dat impliceert dat je als rijder de wedstrijden toch net dat tikkeltje anders benadert. Ondanks de pech die we dit seizoen kenden, sta ik in de tussenstand nog steeds op een zesde plaats, op slechts 37 punten van de leiding. Als je dan beseft dat er deze week nog evenveel punten te verdelen zijn als in het hele seizoen tot dusver, dan weet je dat alles nog mogelijk is en dat je de races dus verstandig moet aanpakken. Elk punt kan cruciaal zijn, temeer omdat er dit seizoen geen schrapresultaat is. Ik hoop dus dat mijn ervaring ons zal helpen in de jacht op een podiumplaats. We hebben dit jaar zeer consequent kunnen scoren en dat is de sleutel tot een goed resultaat in het eindklassement van dit Europese kampioenschap NASCAR.”

In tegenstelling tot teamgenoot Marc Goossens, racete Dylan Derdaele nog niet eerder in Valencia. “Dit wordt de derde nieuwe omloop voor mij dit jaar. Enkel op Circuit Zolder kon ik mijn ervaring aanspreken en daar streed ik tweemaal voor de zege. We merkten dit jaar echter dat ik nieuwe circuits vrij snel onder de knie krijg en ik hoop dat dit deze week ook het geval zal zijn, gezien ik maar liefst vier races rijd in enkele dagen tijd. Vooraf gaan Marc en ik maximaal gebruikmaken van een simulator om ons voor te bereiden. Met slechts tweemaal een halfuur vrije training, komt het erop aan vanaf het begin bij de les te zijn, zeker omdat de wedstrijden elkaar in snel tempo opvolgen. In het licht daarvan is de extra track time, zij het virtueel, zeer nuttig. Ik hoop vooral dat we van pech gespaard blijven, want het team heeft keihard gewerkt om de problemen uit de vorige races op te lossen. Ik wil hen absoluut bedanken met een podiumplaats, en als het even kan een zege!

Op donderdagmiddag staat er zowel voor Marc Goossens als voor Dylan Derdaele tweemaal een vrije training over 30 minuten op het programma, gevolgd door de kwalificaties vanaf 16u. Vrijdag is race day, want dan staan er twee wedstrijden in de EuroNASCAR 2-klasse en één in de EuroNASCAR Pro-klasse op de planning. Zaterdagochtend is het meteen tijd voor de tweede EuroNASCAR Pro-manche, gevolgd door opnieuw kwalificaties die de grid van de voorlaatste manche van het seizoen zullen bepalen. Voor EuroNASCAR 2 wordt die wedstrijd verreden op zaterdagnamiddag, gevolgd door race 2 op zondagochtend, terwijl EuroNASCAR Pro zijn laatste twee races afwerkt op zondagnamiddag.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!