NWES: Simon Pilate maakt EuroNASCAR PRO-debuut in Kroatië

Eind oktober werd de NASCAR GP van Tsjechië die eerst op de kalender 2020 stond, verplaats naar volgend jaar. De wereldwijde gezondheidscrisis verstoorde enigszins de planning voor ronde 5 en 6, maar het evenement werd vervangen door de allereerste NASCAR GP van Kroatië in het Automotodrom van Grobnik, aan de Kroatische Rivièra.

Patrick Lemarié zal niet aanwezig zijn in Grobnik, de FeedVict Racing-coureur zal dus niet meestrijden in de EuroNASCAR Pro-categorie. Lemarié deelde wagen nummer 6 met EuroNASCAR 2-coureur Simon Pilate. Onze landgenoot heeft vandaag bekend gemaakt dat hij de plaats van zijn teamgenoot zal innemen in de Pro-categorie. Dat wil zeggen dat Pilate zal starten in beide klassen van de EuroNASCAR dit weekend, dit op slechts 18-jarige leeftijd.

Simon Pilate: “Het reglement staat echter toe dat ik zijn plaats in de PRO-categorie inneem. Het is een opportuniteit die ik met beide handen moet grijpen, want na twee raceweekends kan ik nu meestrijden op het hoogste niveau van de EuroNASCAR. Samen met mijn team heb ik nu meer kansen om de waardevolle tips van mijn vader om te zetten in de praktijk. Het zal een weekend worden waarbij trainingen, kwalificaties en wedstrijden elkaar opvolgen aan een razend tempo. Mijn prioriteit is natuurlijk de Elite 2, maar ik wil zeker ook goed voor de dag komen in de Pro-categorie.”

“Mijn eerste Rookie-podium tijdens de laatste race op Circuit Zolder motiveerde me meer dan ooit. De smaak van champagne is verslavend, mijn geweldige team en ik zullen ons uiterste best doen om nog een paar magnums te doen knallen.”

“Dankzij simulatortraining kon ik reeds kennis maken met het 4,168 km lange parcour en vertrouwd geraken  met de 18 bochten en zijn vele hoogteverschillen.
Door mijn 2de plaats tijdens de kwalificatie in Vallelunga op een droog circuit en een 5de tijd in Zolder tijdens de regen, heb ik alle vertrouwen in Kroatië.”

“De Nascar Whelen Euro Series zijn al druk bezig aan de kalender voor 2021. Mijn veelbelovende resultaten van dit seizoen moedigen mij aan om door te gaan met de EuroNascar. Mijn prioriteit blijft dit kampioenschap in 2021 en ik sta open voor alle andere mogelijkheden.”

In totaal zullen 45 coureurs en 22 teams meedoen aan de allereerste NASCAR GP van Kroatië. Alon Day (PK Carsport) tweevoudig kampioen leidt het EuroNASCAR PRO kampioenschap, Ghirelli Vittorio (Hendriks Motorsport) staat met 133 punten als eerste in het EuroNASCAR 2 kampioenschap.

Ondanks dat het evenement zonder publiek wordt gehouden kunnen de fans genieten van de eerste editie van de NASCAR GP in Kroatië op de sociale mediaplatforms van de EuroNASCAR. Alle vier de races worden live gestreamd op het YouTube-kanaal, de Facebook-pagina en het Twitch-profiel van EuroNASCAR, ook op Motorsport.tv en Kreator TV.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

DTM: Nieuwe testbeperkingen met focus op duurzaamheid en kostenbesparing

De beslissing van de DTM om testbeperkingen in te voeren voor het seizoen 2024 onderstreept een strategische verschuiving naar duurzaamheid en kostenefficiëntie. Door privétests...

Sterke prestatie van Dries Van Langendonck

Dries Van Langendonck schreef dit weekend in Sarno een mooi lijntje bij op zijn palmares. Door als derde te finishen in de finale van...

FIA WEC: Porsche domineert in Qatar

De eerste race van het WEC-seizoen 2024 is afgesloten met een dominante prestatie van Porsche, zowel in de Hypercar als in de LMGT3-klasse. De...
error: Content is protected !!