NWES: Stienes Longin blijft in zijn titelkansen geloven!

Dit weekend staat op het Circuit Ricardo Tormo in het Spaanse Valencia de finale van de NASCAR Whelen Euro Series op het programma. Een bijzondere finale, met een race op vrijdag en zaterdag, en zelfs twee op zondag. Die laatste twee leveren zelfs dubbele punten op, waardoor in de titelstrijd nog alles mogelijk is.

In normale omstandigheden vormt de meeting in Valencia de seizoensopener in het NWES, maar in dit bijzondere seizoen trekt het peloton van de Europese NASCAR naar Spanje voor het slotakkoord. Al is dat qua puntentelling misschien een lichte overdrijving.

“We hebben al zes races gehad, en hier volgen er nog vier, waarvan er twee dubbel tellen. Dus qua punten zitten we eigenlijk nog maar halverwege het seizoen!”, legt een breedlachende Stienes Longin uit. “Dat betekent dat voor het kampioenschap nog zo goed als alles mogelijk is. Bij de start van dit slotweekend sta ik vijfde in de Elite Pro- tussenstand, op 26 punten van mijn PK Carsport-teamgenoot Alon Day.”

“Je zou voor de vier races een heel ingewikkelde strategie kunnen opstellen, maar de kans is groot dat dat tot niets dient”, gaat Longin verder. “Want eigenlijk moet je je gewoon zo snel mogelijk aan de omstandigheden aanpassen. Je kan er natuurlijk wel voor zorgen dat je altijd voorin zit, en dat ben ik ook van plan. Wie bij elk van de vier races hoog weet te eindigen, haalt vanzelf een goed resultaat in het kampioenschap. Ik ben vast van plan om bij minstens één van de vier races een overwinning te pakken.”

Wat wel bijzonder is in dit raceweekend, is dat de twee races met dubbele punten op zondag met een interval van slechts twee uur worden verreden. “En met het oog op het kampioenschap moet je in beide races goed weten te presteren”, stelt Longin. “Daarom wordt het een kwestie van energie verdelen, zodat je de hele namiddag lang scherp kan staan.”

Die strakke timing heeft ook andere gevolgen. “Het zal heel belangrijk worden om geen grote schade te rijden”, legt de Leuvenaar uit. “Maar zelfs indien dat wel het geval zou zijn, is het team op alles voorbereid. We hebben zelfs een volledige reservewagen klaar staan.”

De 4,005 kilometer lange omloop in Valencia ligt Longin wel. “Ja, het is één van mijn favoriete circuits op de kalender. Zowel in Elite 2 als in Elite Pro wist ik hier al goede resultaten neer te zetten. De kwalificaties waren niet altijd optimaal, maar dat is een gevolg van de manier waarop ik mijn wagen afstel. Ik verkies hier een set-up waarmee ik in de wedstrijden een hele race snel kan gaan, in plaats van over één rondje zoals in qualifying.”

De ‘gewone’ races worden afgewerkt op vrijdag (13 uur) en zaterdag (9 uur), met de kwalificaties voor de afsluitende races op zaterdagnamiddag om 13 uur. De races met dubbele punten starten op zondag om 13u30 en 16u15. Alles is via livestream te volgen op het YouTube-kanaal van het kampioenschap (@EuroNASCAR).

Racemail Press

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland begint het nieuwe seizoen in Imola

Het nieuwe seizoen van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland gaat van start op het circuit van Imola, Italië, met een indrukwekkend veld van...

RedAnt Racing met grote ambities richting thuisrace in Spa

Na een klinkende zege in de 12 uur van Mugello trekt RedAnt Racing als leider in de 992-klasse naar de tweede manche van de...

NTC 2024 in de volgende bocht van het Junior Black Knights Team

De eerste van zeven races van het seizoen vindt dit weekend plaats in Assen (Nederland) voor de drie aanstormende Belgische rijders. De beste jonge coureurs...
error: Content is protected !!