NWES: Stienes Longin scoort eerste zege van het seizoen, Vittorio Ghirelli claimt zege in EuroNASCAR 2

Tijdens de eerste race van de EuroNASCAR PRO in Grobnik werd er een mooie strijd geleverd tussen drie wagens tot de allerlaatste meters voor de finishvlag viel in ronde 17. De PK Carsport van Stienes Longin kwam uiteindelijk als eerste onder de zwart-wit geblokte door voor polesitter Giorgio Maggi en regerend EuroNASCAR 2-kampioen Lasse Sørensen.

Longin was meteen goed weg van bij de start en nam meteen de leiding in handen, eerst slaagde onze landgenoot er zelfs in een klein gat te slaan met zijn nr. 11 Chevrolet Camaro op Maggi die genoegen moest nemen met de tweede plaats. In de slotfase van de wedstrijd kwam de Zwitser terug aansluiten tot aan de achterbumper van Longin, maar de Belg wist alle deuren gesloten te houden en pakte zo zijn eerste zege van het seizoen.

“Ik ben zeer tevreden met de overwinning vandaag in Grobnik”, aldus Stienes Longin. “Ik won vorig jaar de eerste keer in EuroNASCAR PRO op het Circuit van Zolder en als je weet hoe je moet winnen, wordt het gemakkelijker. Grobnik is een zeer snelle en leuke baan en het is fijn om in Kroatië te mogen racen. Het was een mooi gevecht met Giorgio, maar ik weet dat het moeilijk is om hier te passeren. Ik hoop dat het morgen gaat regenen, want ik ben sterk in die moeilijke omstandigheden. Ik bedank mijn PK Carsport-team voor het geweldige werk vandaag en iedereen die ons steunt.”

Achter de top-3 werd er ook een mooie strijd geleverd voor de vierde plaats, uiteindelijk won regerend kampioen Loris Hezemans de battle tegen tweevoudig NWES-kampioen Alon Day. Marc Goossens was de tweede snelste Belg in Kroatië met een zevende plaats algemeen, terwijl onze andere landgenoot Simon Pilate tevreden moest zijn met een 13de plaats.

(c) NASCAR Whelen Euro Series – Stéphane Azemard

Vittorio Ghirelli won eerder op de dag de eerste EuroNASCAR 2-race aan de Kroatische Rivièra. De Italiaan startte in zijn nr. 18 Hendriks Motorsport vanaf de poleposition en bleef aan de leiding van start tot finish. Teamgenoot Tobias Dauenhauer kon uiteindelijk niet voorbij Ghirelli geraken en eindigde tweede voor de Italiaan Nicholas Risitano. Dylan Derdaele sloot de top-vijf af en eindigde daarmee als eerste Belg, onze andere landgenoot Simon Pilate kwam als 8ste over de finishlijn.

“We hebben een goed tempo dit weekend en we stonden tot nu toe in alle sessies vooraan”, vertelde de 26-jarige Ghirelli. “Ik bedank mijn team Hendriks Motorsport, al mijn sponsors en mijn familie. Ik hoop dat we het morgen kunnen volhouden. Het was een goede strijd met mijn teamgenoot Tobias, maar ik hield het ritme vast en kon als eerste onder de zwart-wit geblokte doorkomen.”

De NASCAR Whelen Euro Series komt zondag weer in actie, de EuroNASCAR 2-race wordt op groen geschoten om 10u30, terwijl de EuroNASCAR PRO om 14u15 begint. Alle races worden live uitgezonden op de sociale mediaprofielen van EuroNASCAR (YouTube, Facebook, Twitch), Motorsport.tv en Kreator TV.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PCCB: Robert de Haan nieuwe kampioen en ook beste rookie

Op de Oostenrijkse Red Bull Ring is het doek gevallen over de Porsche Carrera Cup Benelux 2023. De 17-jarige Nederlander Robert de Haan uit...

PETB: Belgium Racing Team behaalt de dubbel in Oschersleben

Oschersleben was de plaats van afspraak voor de vierde meeting van het seizoen van zowel de Porsche Endurance Trophy Benelux als het Belcar Endurance...

Indrukwekkende demonstratie van Tom Heindrichs

In het Junior Belgian Rally Championship kwam Jonas Dewilde als kersvers kampioen aan de start van de voorlaatste manche van het Kroon-Oil BRC. In...
error: Content is protected !!