NWES: Stienes Longin veegt de vloer aan met de concurrentie!

Stienes Longin kon zich geen betere comeback bedenken, nadat hij eerder op de dag al een mokerslag uitdeelde door zijn #11 Chevrolet Camaro op de poleposition te plaatsen, domineerde hij ook nog eens de volledige eerste race in de EuroNASCAR PRO op Circuit Zolder. Lucas Lasserre kwam als tweede over de finish voor Marc Goossens.

Longin mocht samen met Alon Day vanop de eerste rij starten, opnieuw stonden de twee rivalen zij aan zij op het asfalt voor de negende ronde in de NASCAR GP van België. Onze landgenoot was meteen goed weg bij de start en nam de leiding in handen na de eerste linkse, maar lang bleef het feestje niet duren voor hem. Nog voor de eerste ronde goed en wel was afgelegd moest de safety car al ingrijpen wegens een incident met drie wagens. 

Bij de herstart voelde Longin de hete adem van Day in zijn nek, de Israëlier plaatste een inhaalmanoeuvre in de Boutsen Chicane, maar misrekende zich en moest met een lekke band de pits opzoeken. Lucas Lasserre kon zich uit de problemen houden en eindigde op een sterke tweede plaats. Marc Goossens die DF1 Racing inruilde voor CAAL Racing, kon in de laatste ronde nog een succesvol inhaalmanoeuvre plaatsen op Vittorio Ghirelli in de Jacky Ickx Chicane, waardoor hij alsnog op de laatste trede van het podium mocht plaatsnemen.

“Het is geweldig om terug te zijn in EuroNASCAR en mijn derde NWES-overwinning hier op mijn thuiscircuit in Zolder te behalen, het is gewoon fantastisch”, aldus de 2016 EuroNASCAR 2-kampioen. “Het team heeft geweldig werk geleverd en me een fantastische auto gegeven. Natuurlijk heb ik bloed geproefd voor een fulltime comeback en laten we eens kijken wat de toekomst voor ons in petto heeft. Het is ook geweldig om de fans hier terug te hebben op het circuit in België, nu kunnen we allemaal samen genieten van het geweldige American Festival hier op Zolder.”

Terwijl de EuroNASCAR PRO zondag om 15.55 uur begint, zullen de EuroNASCAR 2-coureurs het asfalt op zaterdag om 16.50 uur betreden. Alle races worden live uitgezonden op de platforms van EuroNASCAR – YouTube, Facebook, Twitch, NWES App – en Motorsport.tv.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

DTM: Nieuwe testbeperkingen met focus op duurzaamheid en kostenbesparing

De beslissing van de DTM om testbeperkingen in te voeren voor het seizoen 2024 onderstreept een strategische verschuiving naar duurzaamheid en kostenefficiëntie. Door privétests...

Sterke prestatie van Dries Van Langendonck

Dries Van Langendonck schreef dit weekend in Sarno een mooi lijntje bij op zijn palmares. Door als derde te finishen in de finale van...

FIA WEC: Porsche domineert in Qatar

De eerste race van het WEC-seizoen 2024 is afgesloten met een dominante prestatie van Porsche, zowel in de Hypercar als in de LMGT3-klasse. De...
error: Content is protected !!