NWES: Stienes Longin vrijwaart titelkansen met eerste seizoenszege

In het Kroatische Grobnik wist Stienes Longin zijn positie in de tussenstand van de NASCAR Whelen Euro Series met een eerste seizoenszege te verstevigen. In de eerste van twee races reed de Leuvenaar zo goed als van bij de start aan de leiding. In de tweede race legde Longin beslag op de achtste plaats.

Op de Autodrom Grobnik in Kroatië werd dit weekend de op twee na laatste meeting van de NASCAR Whelen Euro Series 2020 afgewerkt. Een omloop die voor iedereen zo goed als onbekend was, maar het werd al snel duidelijk dat inhalen een moeilijke zaak zou worden.

“Daarom waren de kwalificaties ook zo belangrijk”, legt Stienes Longin uit. “Op half natte en half droge omstandigheden kon ik me behoorlijk uit de slag trekken, met een tweede startplaats voor de eerste race als beste resultaat.”

Bij de start van die eerste race was Longin polesitter Giorgio Maggi te vlug af, en Longin behield die eerste positie tot het eind. “Het was minder makkelijk dan het leek, want Giorgio had heel wat snelheid in zijn wagen zitten”, stelde Longin achteraf. “Maar als je op deze omloop geen fouten maakt, kan je moeilijk worden ingehaald. Het was volle focus tot het eind, maar de eerste zege van het seizoen is binnen.”

Ook in race 2 leek Longin, als derde gestart, op weg naar een podiumplaats. Tot hij aan het eind van het rechte stuk – tegen goed 250 per uur – van de baan werd geduwd door voormalig teamgenoot Nicolo Rocca. De Italiaan werd achteraf bestraft voor zijn manoeuvre, maar de podiumkansen van Longin waren verdwenen. Uiteindelijk werd hij als achtste geklasseerd.

“Dat scheelt maar vier punten met een podiumplaats, dus voor het kampioenschap is dat geen ramp”, analyseert Longin. “Bovenaan het kampioenschap staat alles dicht bij elkaar, en ik maak deel uit van die kopgroep. We hebben dus een goede uitgangspositie voor de laatste twee meetings in Valencia.”

Racemail Press

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Legend Condroz Rally: Het deelnemersveld van de eerste editie krijgt vorm

Sinds de aankondiging dat de Royal Motor Club de Huy de Legend Condroz Rally zou organiseren, die gepland staat voor 10, 11 en 12...

Schubert Motorsport bovenaan voor Manthey EMA tijdens DTM-test in Hockenheim

Schubert Motorsport domineerde de DTM-testdagen op het circuit van Hockenheim, met René Rast als snelste coureur, gevolgd door teamgenoten Sheldon van der Linde en...

Henk Vossen opnieuw naar WRC Rally van Kroatië

Als op vrijdag 19 april in Zagreb de voor het Wereldkampioenschap meetellende Rally van Kroatië van start gaat, zal ook de Nederlandse routinier Henk...
error: Content is protected !!