NWES: Stienes Longin vrijwaart titelkansen met eerste seizoenszege

In het Kroatische Grobnik wist Stienes Longin zijn positie in de tussenstand van de NASCAR Whelen Euro Series met een eerste seizoenszege te verstevigen. In de eerste van twee races reed de Leuvenaar zo goed als van bij de start aan de leiding. In de tweede race legde Longin beslag op de achtste plaats.

Op de Autodrom Grobnik in Kroatië werd dit weekend de op twee na laatste meeting van de NASCAR Whelen Euro Series 2020 afgewerkt. Een omloop die voor iedereen zo goed als onbekend was, maar het werd al snel duidelijk dat inhalen een moeilijke zaak zou worden.

“Daarom waren de kwalificaties ook zo belangrijk”, legt Stienes Longin uit. “Op half natte en half droge omstandigheden kon ik me behoorlijk uit de slag trekken, met een tweede startplaats voor de eerste race als beste resultaat.”

Bij de start van die eerste race was Longin polesitter Giorgio Maggi te vlug af, en Longin behield die eerste positie tot het eind. “Het was minder makkelijk dan het leek, want Giorgio had heel wat snelheid in zijn wagen zitten”, stelde Longin achteraf. “Maar als je op deze omloop geen fouten maakt, kan je moeilijk worden ingehaald. Het was volle focus tot het eind, maar de eerste zege van het seizoen is binnen.”

Ook in race 2 leek Longin, als derde gestart, op weg naar een podiumplaats. Tot hij aan het eind van het rechte stuk – tegen goed 250 per uur – van de baan werd geduwd door voormalig teamgenoot Nicolo Rocca. De Italiaan werd achteraf bestraft voor zijn manoeuvre, maar de podiumkansen van Longin waren verdwenen. Uiteindelijk werd hij als achtste geklasseerd.

“Dat scheelt maar vier punten met een podiumplaats, dus voor het kampioenschap is dat geen ramp”, analyseert Longin. “Bovenaan het kampioenschap staat alles dicht bij elkaar, en ik maak deel uit van die kopgroep. We hebben dus een goede uitgangspositie voor de laatste twee meetings in Valencia.”

Racemail Press

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Circuit Spa-Francorchamps klaar voor de Spa Six Hours

De editie van de dertigste Spa Six Hours komt er met rasse schreden aan! Van 28 september tot en met 1 oktober, biedt Roadbook weer...

ROWE RACING trekt naar Barcelona voor de titel

ROWE RACING heeft een indrukwekkend seizoen achter de rug in de GT World Challenge Europe en staat nu voor de seizoensfinale in Barcelona. Met...

RedAnt Racing sluit seizoen Porsche Carrera Cup Benelux af op een positieve noot

Dit weekend werd op de Oostenrijkse Red Bull Ring, in het kader van de prestigieuze DTM-meeting, de slotmanche van de Porsche Carrera Cup Benelux...
error: Content is protected !!