NWES: Tobias Dauenhauer wint de eerste race voor dubbele punten

Door de overwinning van Tobias Dauenhauer en de dubbele punten die toegekend werden na de eerste finale race liggen alle kansen op de titel in het EuroNASCAR 2-kampioenschap nog helemaal open voor de Duitser. Alle ogen zullen tijdens de laatste finalerace gericht zijn op Dauenhauer en Vittorio Ghirelli. Het verschil tussen beide piloten is slechts 8 punten, bij winst in finale 2 levert dit 10 punten meer op dan de tweede plaats. Daarom is het scenario heel eenvoudig: diegene die de race wint, krijgt de kroon voor 2020.

Dauenhauer kende een perfecte start en slaagde er vrijwel meteen in om een kloof te slaan met zijn achtervolgers. De Hendriks Motorsport-coureur leidde in zijn nr. 50 Ford Mustang van start-tot-finish en scoorde zijn derde NWES-overwinning in zijn carrière. Met zijn overwinning won de 23-jarige Duitser ook nog eens de Rookie Trophy.

“Het was een perfecte race voor mij en ik ben blij dat we eindelijk de echte prestaties van de auto konden laten zien waarmee we sinds Kroatië worstelden. We hebben eindelijk het probleem opgelost”, zei Dauenhauer. “Het spijt me zeer voor mijn teamgenoot Vittorio, want ik zag hem stoppen vanwege een technisch probleem. Ik leid nu het kampioenschap en natuurlijk ga ik voor de grote trofee in de seizoensfinale van morgen.”

Vittorio Ghirelli die als leider in het kampioenschap aan de race begon probeerde zijn teamgenoot te achtervolgen, maar in ronde 9 viel hij plotseling terug vanwege een technisch probleem met zijn Mustang. Maar in ronde 13 moest de Italiaan zijn nr. 18 Hendriks Motorsport Ford Mustang definitief parkeren waardoor hij als 16de eindigde in het klassement. Maar met slechts 8 punten achterstand op Dauenhauer maakt hij nog steeds kans op de EuroNASCAR 2-titel.

Vittorio Ghirelli

“Ik zal morgen in de race snel vooraan moeten staan en Tobias proberen te achtervolgen”, zei Ghirelli teleurgesteld. “Misschien heb ik wat hulp nodig tussen het volle veld, maar ik zal er alles aan doen om voor het kampioenschap te vechten. De enige optie morgen is winnen!”

Vladimiros Tziortzis eindigde als tweede voor Julia Landauer die de top-3 afsloot. Wat een sterke prestatie weerom van de Amerikaanse achter het stuur van haar nr. 11 PK Carsport Chevrolet Camaro. Ze begon als tiende op de grid en vocht zich een weg omhoog naar de top-3, haar allereerste NWES overall podium en ook winst in het Lady Trophy-klassement. Beste Belg was Simon Pilate die voor Feed Vict Racing vierde werd en daarmee zijn beste NWES-resultaat behaalde dit seizoen.

De strijd om de titel is begonnen en het is Tobias Dauenhauer of Vittorio Ghirello die op zondag 6 december de grote trofee in de lucht zal steken. De laatste finale van de EuroNASCAR 2 begint om 8.40 uur, gevolgd door de EuroNASCAR PRO-races om 13.30 uur en 15.55 uur. Alle races worden live uitgezonden op de sociale mediaprofielen van EuroNASCAR (YouTube, Facebook, Twitch), Motorsport.tv en Kreator TV.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!