NWES: Vier op vier voor Vittorio Ghirelli in Valencia

Met zijn vierde opeenvolgende overwinning kon Vittorio Ghirelli het weekend niet beter inzetten. Ook deze keer stond er geen maat op de stuurkunsten van de Italiaan die opnieuw van start tot finish de leiding in handen nam. Met deze overwinning in ronde 8 vergroot de Hendriks Motorsport-coureur zijn voorsprong met 26 punten op zijn teamgenoot Tobias Dauenhauer in de EuroNASCAR 2-klasse.

Ghirelli was meteen goed weg van bij de start en nam onmiddellijk een voorsprong van twee seconden op de rest van het peloton. Zijn koppositie werd op geen enkel ogenblik in de wedstrijd bedreigd, uiteindelijk werd de wedstrijd afgevlagd onder safety car-condities nadat verschillende auto’s met nog drie ronden te gaan, in het grind waren beland op verschillende delen van het circuit.

“Ik was in staat om bij het begin van de wedstrijd een kloof te slaan met de rest van het peloton”, aldus Ghirelli. “Ik was erg geconcentreerd en probeerde mijn banden niet te veel te belasten. Het is mijn vierde opeenvolgende overwinning en we zitten echt in een goede raceflow. We willen dit momentum gaande houden en natuurlijk droom ik van de grote trofee, maar er is nog een lange weg te gaan.”

Alessandro Brigatti eindigde als tweede in zijn nr. 8 Feed Vict Racing Chevrolet Camaro voor Tobias Dauenhauer. De Duitser werd knap derde achter het stuur van zijn nr. 50 Hendriks Motorsport Ford Mustang en pakte ook meteen de overwinning in de Rookie Trophy.

Opnieuw een sterke wedstrijd voor Julia Landauer, ondanks vele deur-aan-deur gevechten bewees ze vandaag nog maar eens haar mannetje te staan als vrouwelijke coureur. De Amerikaanse sloot de top-5 af, eindigde als tweede op het Rookie Trophy-podium en won de Lady Trophy. Simon Pilate was deze keer de beste Belg met een knappe zesde plaats en een derde plek in de Rookie Trophy. Onze andere landgenoot Dylan Derdaele kwam niet verder dan de achtste plaats na een drive through penalty wegens contact met een andere wagen.

De EuroNASCAR 2-finales vinden plaats op 5 en 6 december in Valencia, deze races tellen mee voor twee dubbele punten in het kampioenschap 2020. De kwalificatie begint zaterdag om 12:40 uur. Finale 1 is gepland om 15:55 uur, terwijl het kampioenschap eindigt met Finale 2 op zondag om 8.40 uur. Alle sessies worden live uitgezonden op de sociale mediakanalen van EuroNASCAR, Motorsport.tv en Kreator TV.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!