NWES: Vittorio Ghirelli wint de Final 2 en kroont zich tot EuroNASCAR 2-kampioen 2020!

De missie voor Vittorio Ghirelli was duidelijk aan de start van de seizoensfinale van de EuroNASCAR 2 op Circuit Ricardo Tormo in Valencia: winnen! Het was gaan makkelijke opgave voor de Italiaan die als negende op de grid moest vertrekken. Maar de Hendriks Motorsport-coureur was enorm gefocust vanaf het allereerste begin van de race, positie na positie wist hij door te stoten op weg naar de kop van het peloton. In ronde zeven kon hij het beslissende inhaalmanoeuvre plaatsen op zijn teamgenoot Tobias Dauenhauer, om zo zijn zesde NASCAR Whelen Euro Series-carrièreoverwinning te scoren en de EuroNASCAR 2-titel binnen te halen.

Het was nochtans Tobias Dauenhauer die vanaf de pole mocht vertrekken in zijn nr. 50 Hendriks Motorsport Ford Mustang en op dat moment aan de leiding stond in het kampioenschap met 8 punten verschil op Ghirelli. De Duitser nam een goede start en kon ook meteen een kloofje slaan met de andere deelnemers van het veld. Maar zijn teamgenoot Ghirelli was ondertussen begonnen aan een sterke inhaalrace met zijn nr. 18 Ford Mustang. Door de tussenkomst van de safety car werd het hele veld terug samengebracht. Op dat moment was de Italiaan al opgeklommen van plaats negen naar de vierde positie. Bij de herstart passeerde Ghirelli snel Nicholas Risitano en Vladimiros Tziortzis voor de tweede plaats en ging in een paar bochten achter Dauenhauer aan.

Met een gewaagd inhaalmanoeuvre in de tweede bocht van ronde 7 nam Ghirelli het kampioenschap in handen en kwam hij als eerste onder de zwart-wit geblokte vlag na 15 spannende ronden van puur racen. Het podium van EuroNASCAR 2 Final 2 werd afgerond door Risitano en Tziortzis, die een intense strijd voerden om de tweede plaats in het centrale deel van de race. 

(c) NASCAR Whelen Euro Series / Stephane Azemard

“Het was een erg zware race, maar ik had maar één optie en die was winnen”, aldus de nieuwe EuroNASCAR 2-kampioen. “De auto was perfect dankzij het geweldige Hendriks Motorsport-team. Na het drama gisteren met de kapotte motor, moest ik terugkomen van de negende plaats op de grid. We hebben het voor mekaar gekregen. Felicitaties aan mijn teamgenoot Tobias, die een ongelooflijk snelle coureur is. Hij heeft me dit jaar echt tot het uiterste gedreven. Nu wil ik gewoon van deze kampioenschapsoverwinning genieten en vieren.”

Ondanks de algemene kampioenschapszege in de allerlaatste race van het seizoen uit de handen van Dauenhauer gleed, stond de Duitser wel bovenaan het Rookie Trophy-podium voor nieuwkomers in de officiële Europese NASCAR-serie 2020. De Hendriks Motorsport-coureur versloeg Vladimiros Tziortzis uit Cyprus en Julia Landauer van PK Carsport uit de Verenigde Staten van Amerika. De 29-jarige inwoonster van New York won ook de Lady Trophy voor NWES-veteraan Arianna Casoli en haar nr. 54 CAAL Racing Chevrolet. De overwinning van de Rookie Trophy-race ging naar Tziortzis, voor Dauenhauer en Simon Pilate.

Terwijl het EuroNASCAR 2-kampioenschap weer in actie zal komen in het NASCAR Whelen Euro Series-seizoen 2021 met 14 ronden puur racen door Europa op 7 verschillende circuits, staat het EuroNASCAR PRO-kampioenschap nog steeds op het spel. Finale 1 begint om 13.10 uur, terwijl de allerlaatste race van het seizoen om 15.55 uur begint op Circuit Ricardo Tormo in Spanje. Beide races worden live uitgezonden op de sociale media-profielen van EuroNASCAR, Motorsport.tv en Kreator TV.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland begint het nieuwe seizoen in Imola

Het nieuwe seizoen van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland gaat van start op het circuit van Imola, Italië, met een indrukwekkend veld van...

RedAnt Racing met grote ambities richting thuisrace in Spa

Na een klinkende zege in de 12 uur van Mugello trekt RedAnt Racing als leider in de 992-klasse naar de tweede manche van de...

NTC 2024 in de volgende bocht van het Junior Black Knights Team

De eerste van zeven races van het seizoen vindt dit weekend plaats in Assen (Nederland) voor de drie aanstormende Belgische rijders. De beste jonge coureurs...
error: Content is protected !!