NWES: Vittorio Ghirelli wint voor de derde opeenvolgende keer in EuroNASCAR 2

Vittorio Ghirelli wint de eerste race van de NASCAR GP in Spanje in de EuroNASCAR 2 en verstevigd hiermee zijn leiderspositie in het puntenklassement. De Italiaan bleef aan de leiding van start tot finish in een spannende race over 15 ronden. Enkel in de slotfase werd hij even onder druk gezet door zijn teamgenoot Martin Doubek, maar de Hendriks Motorsport-coureur kon de Tsjech afhouden en won zijn derde opeenvolgende race van het seizoen.

Ghirelli nam meteen een goede start en kon onmiddellijk een gat rijden met zijn achtervolgers. Maar in de tweede ronde moest de safety car tussenkomen voor een incident tussen onze landgenoot Simon Pilate en Giovanni Trione. Bij de herstart was de Italiaan opnieuw goed weg tot hij in de slotfase problemen kreeg met de stuurbekrachtiging van zijn nr. 18 Ford Mustang. Doubek kwam in de laatste ronde zelfs nog aandringen en even was er zelfs contact tussen de teamgenoten, maar het was toch Ghirelli die als eerste de zwart-wit geblokte wist te veroveren. Nicholas Risitano kwam als derde over de finishlijn in zijn nr. 12 Solaris Chevrolet Camaro.

“Het was een zware race onder moeilijke omstandigheden”, aldus Ghirelli, die zijn wagen naar Victory Lane bracht op het moment dat er zware regen begon te vallen in Valencia. “Door een probleem met de stuurbekrachtiging kon mijn teamgenoot zijn achterstand inhalen. Ik vond het niet erg dat we uiteindelijk een intense strijd hadden, dat is NASCAR-racen en zolang het eerlijk blijft, is alles in orde voor mij. We hebben gedaan wat we moesten doen en we willen zo verder doorgaan.”

Simon Pilate eindigde als laatste door het incident met Giovanni Trione, Dylan Derdaele eindigde op de zevende plaats algemeen en was daarmee ook de beste Belg in de race. Julia Landauer eindigde als achtste en won de Lady Trophy in haar nr. 11 PK Carsport Chevrolet Camaro. De voorkant van haar Camaro raakte beschadigd tijdens een contact, maar de ervaren Amerikaanse hield de auto op het goede spoor en scoorde opnieuw een solide resultaat in haar rookieseizoen.

De volgende race van de NASCAR GP Spanje staat gepland om 12:40 uur. De EuroNASCAR PRO-coureurs zullen strijden om belangrijke punten in het kampioenschap. Om 15.55 uur komen de EuroNASCAR 2-coureurs weer in actie. Alle races worden live uitgezonden op de sociale mediaprofielen van EuroNASCAR (YouTube, Facebook, Twitch), Motorsport.tv en Kreator TV.

(c) NASCAR Whelen Euro Series / Stephane Azemard
Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Legend Condroz Rally: Het deelnemersveld van de eerste editie krijgt vorm

Sinds de aankondiging dat de Royal Motor Club de Huy de Legend Condroz Rally zou organiseren, die gepland staat voor 10, 11 en 12...

Schubert Motorsport bovenaan voor Manthey EMA tijdens DTM-test in Hockenheim

Schubert Motorsport domineerde de DTM-testdagen op het circuit van Hockenheim, met René Rast als snelste coureur, gevolgd door teamgenoten Sheldon van der Linde en...

Henk Vossen opnieuw naar WRC Rally van Kroatië

Als op vrijdag 19 april in Zagreb de voor het Wereldkampioenschap meetellende Rally van Kroatië van start gaat, zal ook de Nederlandse routinier Henk...
error: Content is protected !!