NWES: Weekend vol ups en downs voor Simon Pilate in Most

Het was een weekend van contrasten voor Simon Pilate op het Most-circuit in de Tsjechische Republiek! De F1 Grand Prix in Spa was niet de enige regenachtige race. Ook de piloten van het Euronascar kampioenschap zaten voortdurend gevangen tussen gordijnen van regen en zonneschijn. 

GOED VOORTEKEN

Uitstekende kwalificatie met een tweede tijd op zaterdagmorgen, met amper 0.115 seconde van pole. In de eerste race meteen problemen met de remmen vanaf de eerste ronde. Een droge en lastige baan met remprobleem, de omstandigheden waren dan ook bijzonder moeilijk om mijn plaats te behouden. Als 5e eindigen met deze zware problemen met de remmen en zonder de wagen uit te schakelen was al een prestatie. Ondanks dit technische probleem en de punten van de 5e plaats in de race klom ik naar de 4e plaats in het kampioenschap.

ZONDAG RACE 2

Op zondag startte ik als achtste, vastbesloten om deze keer weer op een droge baan te rijden. Maar bij de eerste chicane werd ik van achteren geraakt. Ik verloor slechts één plaats en probeerde in de volgende bocht aan de binnenkant in te halen door mezelf op het niveau van mijn tegenstander te plaatsen.

(c) NWES – Bart Dehaese

Jammer genoeg, besloot hij me te negeren en raakte de wagen. Het resultaat: een lekke band en een verpeste race! Bij stationair toerental op drie wielen, was een pitstop verplicht. Veel langzamer dan in de F1, beperkten mijn supermonteurs de ingrepen tot het minimum, waardoor ik enkele kostbare punten kon scoren.

Na dit weekend vol ups en downs, en mijn 5e plaats in het algemeen klassement, kijk ik toch optimistisch naar de rest van het kampioenschap. Het verschil met de concurrentie voor me in het klassement is niet zo groot. Ons potentieel voor de overwinning is duidelijk aanwezig. Alles wat we nodig hebben is een beetje geluk en ik weet zeker dat we kunnen winnen!

Ik wil alle mensen bedanken die mij steunen en de zevenduizend toeschouwers die dat weekend aanwezig waren. Nog drie weken voor de volgende race in Grobnik, Kroatië. Een circuit dat ik waardeer en dat geen ruimte laat voor fouten, want het is snel, bochtig en smal!

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Mattia Binotto wordt nieuwe leider van Audi’s Formule 1-project

Mattia Binotto wordt de nieuwe leider van Audi's Formule 1-project, dat op 1 augustus begint. Audi bereidt zich voor op zijn intrede in de...

IAME Series Benelux: 5 winnaars openen hun palmares in Genk

Meer dan twee maanden na het raceweekend in Ostricourt gingen de IAME Series Benelux terug van start op het circuit van Karting Genk het...

Frikadelli Racing maakt gastoptreden in de GT World Challenge Europe

Frikadelli Racing zal van 26-28 juli 2024 een gastoptreden maken in de GT World Challenge Europe op de Nürburgring met hun Ferrari 296 GT3,...
error: Content is protected !!