NWES: Weekend vol ups en downs voor Simon Pilate in Most

Het was een weekend van contrasten voor Simon Pilate op het Most-circuit in de Tsjechische Republiek! De F1 Grand Prix in Spa was niet de enige regenachtige race. Ook de piloten van het Euronascar kampioenschap zaten voortdurend gevangen tussen gordijnen van regen en zonneschijn. 

GOED VOORTEKEN

Uitstekende kwalificatie met een tweede tijd op zaterdagmorgen, met amper 0.115 seconde van pole. In de eerste race meteen problemen met de remmen vanaf de eerste ronde. Een droge en lastige baan met remprobleem, de omstandigheden waren dan ook bijzonder moeilijk om mijn plaats te behouden. Als 5e eindigen met deze zware problemen met de remmen en zonder de wagen uit te schakelen was al een prestatie. Ondanks dit technische probleem en de punten van de 5e plaats in de race klom ik naar de 4e plaats in het kampioenschap.

ZONDAG RACE 2

Op zondag startte ik als achtste, vastbesloten om deze keer weer op een droge baan te rijden. Maar bij de eerste chicane werd ik van achteren geraakt. Ik verloor slechts één plaats en probeerde in de volgende bocht aan de binnenkant in te halen door mezelf op het niveau van mijn tegenstander te plaatsen.

(c) NWES – Bart Dehaese

Jammer genoeg, besloot hij me te negeren en raakte de wagen. Het resultaat: een lekke band en een verpeste race! Bij stationair toerental op drie wielen, was een pitstop verplicht. Veel langzamer dan in de F1, beperkten mijn supermonteurs de ingrepen tot het minimum, waardoor ik enkele kostbare punten kon scoren.

Na dit weekend vol ups en downs, en mijn 5e plaats in het algemeen klassement, kijk ik toch optimistisch naar de rest van het kampioenschap. Het verschil met de concurrentie voor me in het klassement is niet zo groot. Ons potentieel voor de overwinning is duidelijk aanwezig. Alles wat we nodig hebben is een beetje geluk en ik weet zeker dat we kunnen winnen!

Ik wil alle mensen bedanken die mij steunen en de zevenduizend toeschouwers die dat weekend aanwezig waren. Nog drie weken voor de volgende race in Grobnik, Kroatië. Een circuit dat ik waardeer en dat geen ruimte laat voor fouten, want het is snel, bochtig en smal!

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Legend Condroz Rally: Het deelnemersveld van de eerste editie krijgt vorm

Sinds de aankondiging dat de Royal Motor Club de Huy de Legend Condroz Rally zou organiseren, die gepland staat voor 10, 11 en 12...

Schubert Motorsport bovenaan voor Manthey EMA tijdens DTM-test in Hockenheim

Schubert Motorsport domineerde de DTM-testdagen op het circuit van Hockenheim, met René Rast als snelste coureur, gevolgd door teamgenoten Sheldon van der Linde en...

Henk Vossen opnieuw naar WRC Rally van Kroatië

Als op vrijdag 19 april in Zagreb de voor het Wereldkampioenschap meetellende Rally van Kroatië van start gaat, zal ook de Nederlandse routinier Henk...
error: Content is protected !!