Om het circuit te verbeteren investeert Circuit Zolder 1 miljoen Euro

Reeds in 2017 werden de krijtlijnen uitgezet voor de verbetering van het Circuit Zolder en de renovatie van de asfaltlaag van de baan. Met de steun van Sport Vlaanderen zal het project in 2020 worden verwezenlijkt.

Het volledige baan traject is in 3D opgemeten om een optimaal resultaat te kunnen garanderen. Onder andere de staat van de ondergrond, de hellingsgraad en afwatering zijn nauwkeurig in kaart gebracht. Omdat de eindlaag van primair belang is, werd er onder deskundig advies gekozen voor een zeer specifiek type asfalt. Grip, wrijving en duurzaamheid zijn belangrijke factoren.

Betere waterbuffering en extra stabiliteit
Door de aanleg van wadi’s (Water Afvoer Drainage Infiltratie) in de aanwezige graszones zal het regenwater vlot kunnen infiltreren. Het project voorziet daarnaast meer dan 5.000m² extra waterbuffering. De oude betonnen rijstrook-randen worden opnieuw aangelegd wat de veiligheid absoluut ten goede zal komen. Op de nodige plekken wordt extra stabiliteit gecreëerd om de ruim 55.000 m² asfalt voor de volgende 10 jaar in topconditie te kunnen houden.

Ook 8,2 kilometer glasvezelkabel
Het Circuit Zolder streeft naar een continue verbetering van de veiligheid op het circuit. Daarom zullen de grindbakken uitgebreid of vernieuwd worden en wordt er 8,2 kilometer glasvezel geplaatst. Hiermee maakt het team van het circuit het terrein klaar voor de allernieuwste technologieën, zoals een digitaal camerasysteem. Dankzij de hulp van hun partner EL SYSTEMS kunnen gevaren voortaan autonoom gedetecteerd en doorgegeven worden.

Klaar voor seizoensopening met DTM
De verbeteringswerken starten op 23 maart 2020 en worden uitgevoerd binnen een termijn van 25 kalenderdagen. Gedurende deze periode vinden er 2 manches van het EK BMX plaats. Alles zal tijdig klaar zijn om de DTM in het weekend van 24-25-26 april goed te ontvangen.

Team Circuit Zolder en hoofdaannemer APK stellen samen alles in het werk om het hele domein te optimaliseren. Bezoekers kunnen het resultaat bewonderen op de vele mooie evenementen die er in 2020 op het programma staan.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!