Onbekend terrein voor puntenleiders Dylan Derdaele en Nicolas Saelens

Belgium Racing trekt deze week naar de Red Bull Ring in Oostenrijk. Op de Formule 1-omloop staat dit weekend de tweede afspraak in de Porsche Carrera Cup Benelux geprogrammeerd, twee weken na de seizoensopener waar Belgium Racing dominant voor de dag kwam. Zowel Dylan Derdaele als Nicolas Saelens leiden de voorlopige tussenstand en zijn vastberaden een vervolg te breien aan hun zegereeks bij twee nieuwe sprints in de marge van de European Le Mans Series.

“Het zijn drukke weken, met een opeenvolging van sprint- en endurance races met de nieuwe Porsche 911 GT3 Cup”, erkent Marc Goossens. “Met zeges in de beide disciplines, heeft Belgium Racing zijn start echter niet gemist. De sfeer in het team is daardoor opperbest en dat maakt dat iedereen enorm gemotiveerd is. Precies omdat we de Porsche Carrera Cup Benelux goed gestart zijn, kunnen zowel Dylan als Nicolas zonder druk naar de tweede meeting toeleven. Zij leiden de puntenstand en het is aan de concurrentie om die kloof te dichten.”

“We hadden reeds een goed gevoel bij het testwerk, maar het is toch altijd wachten tot de eerste race om de echte waardeverhoudingen te kennen. Met een dubbele zege is er van twijfel echter absoluut geen sprake”, stelt Dylan Derdaele, die het in 2016 nog tot kampioen schopte in de snelste merkencup van de Benelux. “Het enige onbekende element dit weekend is voor mij de omloop. Ik heb races op heel wat circuits op mijn palmares staan, maar de Red Bull Ring ontbreekt vooralsnog op het lijstje. Om me zo goed mogelijk voor te bereiden, heb ik de voorbije weken getraind op een professionele simulator. Daardoor heb ik reeds een goed beeld van wat ons te wachten staat.” 

“In tegenstelling tot enkele van onze concurrenten, hebben we voor de start van het seizoen niet kunnen testen op de Red Bull Ring”, verduidelijkt Nicolas Saelens die de Pro-Am-ranking aanvoert. “De omloop is nieuw voor mij, maar hij spreekt tot de verbeelding. Met vloeiende snelle bochten, lange rechte lijnen en enkele zware remzones biedt hij wel enkele uitdagingen. Net als Dylan, vertrouw ik op een simulator om mij voor te bereiden, al voel ik me ook enorm geruggesteund door Belgium Racing.”

Nicolas Saelens

De actie in Oostenrijk begint op vrijdag met twee vrije trainingen, gevolgd door op zaterdag de kwalificaties (14u) en een eerste wedstrijd over 30 minuten om 17u25. Op zondag staat er traditioneel opnieuw een sprint over 30 minuten op het programma, vanaf 9u45.

Belgium Racing Team

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Haupt zet HRT Mercedes-AMG bovenaan in Bronze Test op Barcelona

Tijdens de Bronze Test op Circuit de Barcelona-Catalunya zette Hubert Haupt van HRT de snelste tijd neer in 1:41.733 achter het stuur van de...

Bruno Thiry met Volkswagen ID. 5 in de E-Rallye de Monte-Carlo

Hij was meer dan een decennium lang één van de beste vertegenwoordigers van de Belgische rallysport op wereldniveau. Na acht deelnames aan de Rally...

DTM: Frustrerend weekend voor Tim Heinemann op de Red Bull Ring

Tim Heinemann beleefde een teleurstellend raceweekend op de Red Bull Ring in Oostenrijk tijdens de voorlaatste race van het DTM-seizoen 2023. Het weekend werd...
error: Content is protected !!