Ongewijzigd trio maar met een gloednieuwe livery voor de nr. 53 van DRM-Nice Cars

Ze zijn absoluut de revelatie van de VW Fun Cup powered by Hankook 2020. Frédéric Bocquet, Arnaud Kahia en Simon Carrera, die racen met het beroemde nummer 53 dat zo geliefd is bij de liefhebbers van de Volkswagen Kever, hebben vorig jaar een mooi parcours afgelegd, met twee zilveren medailles in de Pure-categorie. 

Het trio heeft al snel zijn plaats gevonden in een peloton waar het niveau erg hoog ligt in vergelijking met andere Belgische disciplines. “Nooit hadden we op zulke resultaten gehoopt”, laat de 17-jarige Frédéric Bocquet optekenen, een van de jongste telgen van de competitie. “We hadden voordien alleen karting op ons palmares staan. We begonnen 2020 dus met veel bescheidenheid, maar konden al snel bewijzen dat er met ons rekening moest gehouden worden. Voor 2021 wordt de lat nog wat hoger gelegd.”

Het drietal kan het goed met elkaar vinden en dus vormen Frédéric, Arnaud en Simon voor komend seizoen opnieuw een team. De drie kerels mochten vorig jaar al van de champagne proeven en willen op hun elan doorgaan in de Pure-categorie, voorbehouden aan teams die voornamelijk de VW Fun Cup als ervaring hebben. “We hebben aangetoond dat we vooraan konden meespelen in Pure, en het is met andere woorden tijd om een versnelling hoger te schakelen”, gaat Arnaud Kahia door. “We willen echter geen stappen overslaan, maar het podium moet in 2021 opnieuw de ambitie zijn. Het zou fantastisch zijn om onze allereerste overwinning te veroveren. In de Elzas, in oktober van vorig jaar, waren we er al erg dichtbij. Het zou een prachtige beloning zijn voor DRM Motorsport, dat met veel professionalisme onze #53 opvolgt. Bovendien staan we aan de start van de 25 Hours in Spa-Francorchamps, de race waarvan we al enkele jaren dromen. Het belooft een mooi seizoen te worden.”

De #53 ‘DRM-Nice Cars’ zal niet onopgemerkt voorbijgaan in het peloton, met een radicaal nieuwe livery ten opzichte van 2020. De #53 draagt voortaan een donkerblauwe en gouden jurk, in de kleuren van Wondercar, een gloednieuwe partner die gespecialiseerd is in Smart Repair en al meer dan 30 centra telt in ons land. “Wat kunnen we meer zeggen dan dat we verliefd geworden zijn op onze nieuwe livery van de grote Jean-Luc Vanuf?” glimlacht Simon Carrera. “We hebben ervoor gekozen om de stijl van DRM Motorsport over te nemen, een knipoog naar dit topteam met een uitstekende sfeer en waar niemand vergeten wordt. Om af te sluiten, willen we benadrukken dat we erg houden van de spirit van de European VW Fun Cup en dat we hopen nog vele jaren aanwezig te zijn in dit kampioenschap.”

Afspraak tijdens het weekend van 20 en 21 maart op het Circuit Jules Tacheny de Mettet, waar Frédéric, Arnaud, Simon en het volledige team van DRM Motorsport zullen deelnemen aan de aftrap van de VW Fun Cup powered by Hankook 2021!

VW Fun Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Legend Condroz Rally: Het deelnemersveld van de eerste editie krijgt vorm

Sinds de aankondiging dat de Royal Motor Club de Huy de Legend Condroz Rally zou organiseren, die gepland staat voor 10, 11 en 12...

Schubert Motorsport bovenaan voor Manthey EMA tijdens DTM-test in Hockenheim

Schubert Motorsport domineerde de DTM-testdagen op het circuit van Hockenheim, met René Rast als snelste coureur, gevolgd door teamgenoten Sheldon van der Linde en...

Henk Vossen opnieuw naar WRC Rally van Kroatië

Als op vrijdag 19 april in Zagreb de voor het Wereldkampioenschap meetellende Rally van Kroatië van start gaat, zal ook de Nederlandse routinier Henk...
error: Content is protected !!