Onze landgenoot Amaury Cordeel met Van Amersfoort Racing in het FIA F2-kampioenschap

Kort na de bekendmaking van de toetreding van Jake Hughes tot het team, is Van Amersfoort Racing nu verheugd de ondertekening van Amaury Cordeel aan te kondigen. De Belg vervolledigt de line-up van de Van Amersfoort Racing-coureurs voor hun eerste campagne in het FIA F2-kampioenschap.

Cordeel zal zijn Formule 2-debuut maken bij Van Amersfoort Racing, nadat hij vorige maand met hen de post-season test op het Yas Marina-circuit van Abu Dhabi heeft voltooid. Amaury maakte zijn opwachting op alle drie de testdagen en zette op de laatste dag een sterke 6e tijd neer.

Ondanks veelvuldig testen, heeft Amaury nooit deelgenomen aan professionele karting voordat hij overstapte naar formuleracen, wat de start van zijn carrière bijzonder maakte. Als junior coureur debuteerde Cordeel in 2017, toen hij op veertienjarige leeftijd deelnam aan het Franse F4-kampioenschap. Amaury gebruikte de Formule 4-categorie om zijn raceloopbaan op te bouwen en deed dat in meerdere internationale series, zoals de Franse F4, F4 VAE, zowel de Italiaanse als de Duitse F4, evenals het SMP F4-kampioenschap. Dit uitgebreide programma wierp zijn vruchten af ​​toen de 16-jarige Cordeel uit Temse, de Spaanse F4-kampioenschapstitel in 2018 bemachtigde.

Als kampioen die het kampioenschap won, promoveerde Cordeel in 2019 naar de F3-categorie, slechts twee jaar na zijn eenzitter-racedebuut in 2017. Amaury bracht de volgende twee jaar door in zowel de Aziatische F3-serie als de Formule Renault Eurocup, voordat hij de overstap maakte vorig jaar naar de FIA ​​F3.

Door als rookie-coureur in de F2 te stappen, is Cordeel zich ervan bewust dat hij een uitdagend seizoen tegemoet gaat. “Ik ben enorm enthousiast om deze stap naar de F2 te maken. Ik heb de auto leren kennen tijdens de post-season test in Abu Dhabi en het is een indrukwekkende rit. De vermogenstoename in vergelijking met F3 is natuurlijk erg merkbaar, maar ik voelde me comfortabel achter het stuur. Ik ben me er heel goed van bewust dat 2022 een uitdagend seizoen zal zijn en dat ik een steile leercurve zal doormaken. Ik heb veel vertrouwen in het Van Amersfoort Racing team.”

(c) Van Amersfoort Racing

“Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat ze in mij hebben gesteld en ik kijk er erg naar uit om deel uit te maken van hun FIA F2-debuut. Het niveau van toewijding en professionaliteit dat tijdens de test bij Yas Marina werd getoond, was op zijn minst indrukwekkend. Ik zal mijn lessen uit de F3 optimaal gebruiken en samen met de steun van de VAR zal ik vanaf daar verder bouwen. Ik heb het laagseizoen gebruikt om in optimale vorm te komen, zowel fysiek als mentaal, om nog maar te zwijgen van de eindeloze uren die ik in de simulator heb doorgebracht. Ik voel me klaar!”

Het FIA F2-kampioenschap heeft twee nieuwe circuits toegevoegd aan de kalender voor 2022; de Autodromo Enzo e Dino Ferrari, Imola en het circuit van Zandvoort, gelegen op het terrein van de VAR. Met de toevoeging van deze twee circuits zal het seizoen een recordaantal van veertien ronden tellen, allemaal volgens het Formule 1-schema.

Rob Niessink, CEO van de VAR: “Na de test in Abu Dhabi wisten we dat we Amaury in de auto wilden hebben. Hij is zeer begaan met presteren en vormt een goede match met het team. Hij heeft bewezen een intelligente chauffeur te zijn en leert snel, iets wat we zeer waarderen in een chauffeur. Onze bemanning is enthousiast en ingesteld om hem op alle mogelijke manieren te ondersteunen en hem te helpen zijn volledige potentieel te bereiken. Aangezien dit zowel zijn als onze eerste keer in het FIA F2-kampioenschap is, weten we dat het geen wandeling in het park zal zijn, maar als team zijn we zeer toegewijd om te presteren en een stempel te drukken, te beginnen met het allereerste uitje in Bahrein en verder!”

Het seizoen 2022 van het FIA F2-kampioenschap zal veertien race-evenementen tellen, met elk twee races. De eerste ronde van het seizoen vindt plaats op het Bahrain International Circuit, Sakhir, gevolgd door ronde twee, georganiseerd door het Jeddah Cornice Circuit in Saoedi-Arabië. Nieuw op de kalender is Imola, dat het toneel vormt voor de derde ronde van het seizoen, gevolgd door ronde vier op het circuit van Barcelona. Vervolgens landt de grid in de straten van Monte Carlo voor ronde vijf van het kampioenschap, waarna het team verder reist naar Baku voor ronde zes en vervolgens ronde zeven op Silverstone.

De tweede helft van het seizoen wordt afgetrapt door de Red Bull Ring in Oostenrijk (ronde acht), gevolgd door ronde negen die wordt georganiseerd door de Hungaroring, Hongarije. Hierna gaat het konvooi verder naar België voor ronde tien op Spa-Francorchamps, gevolgd door ronde elf die plaatsvindt op het nieuw toegevoegde circuit van Zandvoort, Nederland. Ronde twaalf vindt plaats in de Temple of Speed, Monza, voordat hij naar Sochi reist voor de voorlaatste ronde van het kampioenschap. Ronde veertien brengt het team terug naar het Midden-Oosten waar de seizoensfinale plaatsvindt op het Yas Marina Circuit, Abu Dhabi.

Bron: Van Amersfoort Racing

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!