Ook Acura maakt plannen bekend voor een LMDh-racewagen

Acura Motorsports is de derde fabrikant die vandaag aankondigt een LMDh-racewagen te zullen ontwikkelen. Eind vorig jaar maakte Audi en Porsche al bekend hetzelfde te willen doen. Acura zal de wagen enkel inzetten in het IMSA kampioenschap en ook de 24 Hours of Le Mans staan op het programma. De Duitse constructeurs zullen ook meestrijden in het FIA World Endurance Championship.

De fabrikant wil de nieuwe bolide klaar hebben tegen 2023 om mee te strijden in de nieuwe LMDh klasse. Sinds 2018 is Acura al aanwezig in het IMSA kampioenschap met zijn Dpi-programma. 

Voor het hybride aandrijfsysteem zal Acura samenwerken met Williams Advanced Engineering, Bosch en Xtrac. Met de hybride aandrijflijn en de verbrandingsmotor samen zal de LMDh-racewagen een vermogen leveren van 670 pk.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

SRO Motorsports Group en Pirelli verlengen de samenwerking

SRO Motorsports Group en Pirelli hebben een nieuwe vijfjarige overeenkomst aangekondigd die hun langdurige samenwerking verlengt tot en met het seizoen 2028. Volgens deze...

Comtoyou Racing vanaf 2024 met Aston Martin

De aankondiging kwam er zaterdagnamiddag op het Circuit de Barcelona-Catalunya, waar de voorlaatste wedstrijd van de Fanatec GT World Challenge Europe werd gehouden, tegelijk...

Hamofa Motorsport pakt in Oschersleben de titel in GTB

Oschersleben ligt achter de rug en het is nog even wachten tot de finale van het Belcar Endurance Championship. Een stand van zaken in...
error: Content is protected !!